STEVO en Columbia delen de punten

STEVO en Columbia speelden zondagmiddag een weinig opwindende wedstrijd. Op de Peuverweide werden de punten gedeeld: 1-1. Met 6 punten uit 8 wedstrijden blijft STEVO in de onderste regionen  bivakkeren.

Aanspraak op de overwinning mocht STEVO ook niet echt maken tegen Columbia. Het 1-1 resultaat was een goede afspiegeling van de verhoudingen in het veld. Columbia voetbalde misschien iets gemakkelijker,  maar ook aan die kant zou een overwinning niet terecht zijn geweest.

Gehavend

STEVO begon gehavend aan het duel door afwezigheid van een handvol spelers, maar de vervangers speelden verdienstelijk. Vooral in de eerste helft speelde de wedstrijd zich grotendeels af op het middenveld en de beide doelmannen werden maar weinig aan het werk gezet. De 0-0 bij rust was een logische stand van het gebodene op het veld.

Tussen de palen

Na rust had STEVO de straffe wind mee, maar Columbia was met drie corners op rij het meest gevaarlijk. Even hierna had STEVO een aanval te verduren die door Luuk Oude Lansink in eerste instantie goed werd gestopt met de voet, maar het leer belandde precies voor de voet van een speler van Columbia die alsnog de 0-1 aantekende. STEVO moest nu wel aanzetten en Columbia probeerde het met uitvallen om de voorsprong te vergroten. Daan Kottink had bij STEVO pech dat de bal uit zijn vrije trap net naast ging. Wout Gehring, specialist in die situaties, kreeg de bal wel tussen de palen en stond in het middelpunt van de belangstelling.

Oog in oog

STEVO probeerde vervolgens ook nog de volle buit binnen te halen, wat in de extra tijd nog bijna lukte. Roy Wigger kwam oog in oog met de keeper van Columbia, de bal van zijn voet ging maar net naast de verre paal. Het bleef uiteindelijk bij 1-1. Volgende week treft STEVO in Tubantia een andere laagvlieger.