36e editie Auni-Toernooi met 16 teams op zaterdag 19 februari: ‘Ook dit jaar een sterk deelnemersveld’

De Stichting Vriendschap Verbroedering & Sport AUNI organiseert op zaterdag 19 februari 2022 na lange afwezigheid dan toch het Auni-Toernooi. De 36e editie van het multiculturele zaalvoetbaltoernooi zal plaatsvinden in Sporthal Veldwijk in Hengelo. ‘Ook dit jaar een sterk deelnemersveld weten te realiseren.’

‘Al 36 jaar lang slaagt het Auni-Toernooi erin door middel van sport uiteenlopende bevolkingsgroepen samen te brengen’, laat de organisatie weten. De initiatiefnemers zijn verheugd dat het toernooi, na afwezigheid als gevolg van de maatregelen, weer terug is. ‘De stichting heeft als doel het bevorderen van de vriendschap tussen en integratie van verschillende culturen.’

Uniek in zijn soort

Het Auni-Toernooi is een uniek toernooi in zijn soort, omdat er jongeren aan deelnemen van verschillende nationaliteiten. ‘Wij zetten sport als middel in tot bevordering van sociale integratie’, aldus de stichting. ‘Sport is misschien wel het mooiste middel om mensen echt bij elkaar te brengen. We laten zien dat mensen van allerlei herkomst veel gemeen hebben. Namelijk dat ze samen met elkaar kunnen sporten, er samen naar kunnen kijken en er samen van kunnen genieten.’

Zaterdag 19 februari

In 2020 vond het toernooi als gevolg van het virus geen doorgang. De organisatie wilde het toernooi aanvankelijk op zondag 2 januari 2022 willen organiseren, waarop het naar 8 januari werd verplaatst. Ook toen kon het toernooi niet plaatsvinden. De stichting heeft inmiddels naar buiten mogen brengen dat de 36e editie definitief zal doorgaan op zaterdag 19 februari.

16 teams

Vanwege de onzekere situatie rondom het virus koos de organisatie ervoor het deelnemersveld terug te brengen van 24 naar 16 teams. Ook is er dit jaar geen damespoule. Daarbij zal het hele toernooi worden afgewerkt in één sporthal, namelijk Sporthal Veldwijk. De initiatiefnemers hopen toeschouwers te mogen verwelkomen.

Aftrap

De aftrap van het 36e Auni-Toernooi zal worden verricht door de 17-jarige Emre Kandemir, de zoon van de initiatiefnemer. Hij zal dit voor de tiende keer op rij gaan doen. Voor Emre betreft het een jubileum, met daarbij het moment de aftrap over te dragen aan zijn 10-jarige zusje Rana. Zelf nam hij de aftrap tien jaar geleden over van zijn oudere zus Sude, die op haar beurt de aftrap tien keer had verricht. Haar eerste aftrap vond plaats in het jaar 2002, toen ze elf maanden oud was.

Er zullen zestien multiculturele teams uit heel Nederland gaan strijden om de felbegeerde Auni-wisselbeker. Het toernooi vindt plaats op zaterdag 19 februari 2022, tussen 09.00 en 18.15 uur. De kwartfinales worden gespeeld vanaf 14.30 uur, de  prijsuitreiking wordt rond 18.30 uur verwacht.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer