SVZW hervat competitie thuis tegen DTS

Op zaterdag 12 februari komt DTS Ede naar Wierden voor de wedstrijd tegen SVZW. De eerste competitiewedstrijd na de corona lockdown. Gelukkig mag er ook weer publiek aanwezig zijn.

Voorbeschouwing op SVZW – DTS Ede (12-02-2022)

Door Gerrit Koers

Foto omslag: Henk Steen

DTS Ede (Door Training Sterk Ede) is opgericht op 12 maart 1935. Tot het seizoen 2010/11 heette de club DTS ’35. De clubkleuren zijn blauw en wit en de thuiswedstrijden worden gespeeld op het Sportpark Inschoten. DTS heeft ongeveer 1300 leden.

Personele problemen

De ploeg begon de competitie met 2 nederlagen, maar daarna volgden betere tijden. Na 8 wedstrijden heeft DTS nu 12 punten en staat daarmee op de 7e plaats op de ranglijst. Wel moet worden gezegd dat de laatste twee competitiewedstrijden werden verloren. Op 29 januari speelde DTS in een oefenwedstrijd met 1-1 gelijk tegen Roda 46. Arnold Brehler is dit seizoen de trainer van de eerste selectie. Hij was daarvoor drie jaar werkzaam bij Bennekom. Aan het eind van het vorige seizoen vertrokken er acht spelers bij DTS. Daar staat de komst van vier nieuwelingen tegenover. Er zijn wel wat personele problemen. Frank Hol weigert te voetballen bij DTS zolang de QR-controle verplicht wordt. Ploeggenoot Frank Boers is voor vier maanden geschorst vanwege het omver duwen van een assistent-scheidsrechter, eind oktober tegen SVI. Ook zonder deze twee spelers heeft DTS een sterke selectie, die vast nog de nodige punten gaat pakken dit seizoen.

Gedwongen competitiestop

SVZW heeft na een stroef begin van de competitie de nodige punten gepakt, maar staat nog lang niet op de plek op de ranglijst waar het graag zou willen staan. SVZW speelde op 20 november de laatste competitiewedstrijd, uit tegen SVI in Zwolle. SVZW was de betere van de twee, maar kwam eerst wel met 1-0 achter. Hierna scoorde de ploeg uit Wierden vijf keer, maar kreeg het in de laatste minuut toch nog een tweede goal tegen. SVZW speelde in de gedwongen competitiestop wel de nodige oefenwedstrijden. Daarin kregen ook spelers uit het tweede elftal en JO19 de kans om te laten zien wat ze kunnen in het eerste elftal. Een goede zaak met het oog op de toekomst. De laatste oefenwedstrijd was afgelopen zaterdag uit tegen FC Zutphen. Deze wedstrijd ging met 2-0 verloren. Nu, bij de start van de tweede competitiehelft, gaan we zien hoe de teams er na de lange stop voor staan. Bij SVZW zijn enkele spelers afwezig in verband met blessures.

99 doelpunten

Zaterdag zal blijken met welke elf trainer Joram Hendriks gaat beginnen aan deze wedstrijd. Voor Frank Smit kan het een bijzondere wedstrijd worden. Op dit moment heeft Smit 99 competitiedoelpunten gemaakt. Zijn eerste competitiedoelpunt scoorde hij op 23 Februari 2013 in de wedstrijd tussen Enter Vooruit en OZC Ommen. Zijn laatste competitiedoelpunt dateert van 20 November 2021, tijdens de wedstrijd tussen SVI en SVZW.

De wedstrijd tussen SVZW en DTS Ede begint om 14.45 uur op sportpark Het Lage Veld. Scheidsrechter is de heer Ronald Spoler. Publiek is van harte welkom, maar wordt wel gevraagd zich aan de geldende corona maatregelen te houden.

De overige wedstrijden van zaterdag 12 februari

Het toto-briefje van Gerrit Koers

DOS Kampen – KHC (2)

Deze derby stond eerst voor 20 november op de agenda, m aar werd toen afgelast als gevolg van de toen geldende maatregelen. Hekkensluiter DOS Kampen heeft de punten hard nodig. Het is de vraag of stadgenoot KHC bereid is om punten in te leveren. Zij kunnen zelf de punten ook goed gebruiken. In een derby weet je het nooit, maar KHC is heel moeilijk te verslaan. Dat zal ook blijken in deze wedstrijd, want de drie punten gaan naar KHC.

Nunspeet – Go Ahead Kampen (2)

Nunspeet speelde verloor afgelopen zaterdag het inhaalduel tegen SVI: 1-0. Geen beste start van de tweede seizoenshelft voor Nunspeet, dat ook nog een rode kaart voor Dominique van de Grift moest incasseren. Go Ahead wil graag stijgen op de ranglijst. Bij winst in deze wedstrijd kan Go Ahead Nunspeet passeren. Nunspeet had afgelopen zaterdag al wat personele problemen, en daar komt dus nu een schorsing bij. Go Ahead gaat voor de winst in deze wedstrijd. Het zal niet makkelijk gaan, maar de punten gaan uiteindelijk mee naar Kampen.

CSV Apeldoorn – De Merino’s (1)

Medekoploper CSV Apeldoorn gaat in deze wedstrijd strijden tegen nummer 11 in de competitie. De thuisclub speelde de nodige oefenwedstrijden in de afgelopen periode. Nu zal blijken of de vorm van voor de stop nog steeds goed is. De Merino’s zal nog aardig wat punten moeten pakken om ervoor te zorgen dat ze volgende seizoen ook nog in de eerste klasse spelen. CSV Apeldoorn is op eigen veld ijzersterk en bijna niet te verslaan. Dan gaat deze wedstrijd ook weer blijken. De drie punten blijven in Apeldoorn.

Bennekom – DCZ’68 (3)

Bennekom ontvangt in deze wedstrijd DZC’68, de ploeg die de eerste plaats op de ranglijst deelt met CSV Apeldoorn. Bennekom staat zelf op de derde plaats. Bij winst kan Bennekom in punten gelijk komen met DZC’68. Beide ploegen verloren hun laatste oefenwedstrijd voorafgaand aan deze wedstrijd. Dat zegt niet alles, want alle ploegen moeten weer in het ritme komen na de gedwongen stop. DCZ’68 zal naar Bennekom komen met het plan om in elk geval niet te verliezen. Bennekom zal willen winnen, maar weet ook dat DZC’68 beschikt over snelle aanvallers die graag gebruik van ruimtes die tegenstanders weggeven. Een gelijkspel lijkt de beste voorspelling bij deze wedstrijd.

Afgelopen zaterdag stond er één inhaalwedstrijd op de kalender. SVI versloeg Nunspeet met 1-0. Zaterdag 12 februari staan er vijf inhaalwedstrijden op het programma in de 1e klasse D. Op 20 november stond de wedstrijd DOS Kampen- KHC op de agenda. De overige vier wedstrijden stonden op 27 november op de competitiekalender. Zaterdag 19 februari worden de wedstrijden gespeeld die oorspronkelijk voor 4 december geprogrammeerd stonden. Het zal voor alle teams zoeken zijn naar het ritme. Er kon een hele periode niet met hele team getraind worden. Wel werd er individueel getraind, maar dat is heel wat anders als trainen met je team. De komende weken zal blijken welke teams het beste uit deze periode komen. Gelukkig mogen de supporters weer wedstrijden bezoeken van hun favoriete club.

Foto: Henk Steen
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer