FC Twente met ruime cijfers onderuit bij Ajax

FC Twente is vanmiddag met ruime cijfers onderuit gegaan tegen Ajax. De competitiewedstrijd in Amsterdam ging met 5-0 verloren.

Foto’s: Sportfoto-Oost.nl (archief)

FC Twente leek na dertien minuten dicht bij de openingstreffer, toen Ricky van Wolfswinkel een strak afgemeten voorzet van Gijs Smal op de lat kopte. Na een klein half uur spelen leek de thuisploeg de leiding te pakken, maar doelman Lars Unnerstall redde knap op een inzet van Dusan Tadic. Drie minuten later kwam Ajax vanuit een hoekschop alsnog op voorsprong via Davy Klaassen. Na de rust liepen de gastheren verder uit door drie doelpunten van Haller en een eigen doelpunt van Robin Pröpper. Bij FC Twente blonk Lars Unnerstall ondanks de ruime nederlaag uit. De doelman stopte na ruim een uur spelen nog een strafschop van Tadic.

Ajax – FC Twente: 5-0 (1-0)

Scoreverloop

31′ 1-0 (Klaassen)

54′ 2-0 (Haller)

77′ 3-0 (Pröpper, e.d.)

84′ 4-0 (Haller)

90′ 5-0 (Haller)

Arbiter: Allard Lindhout

Toeschouwers: 18.000

Gele kaart: Tadic (Ajax), Rots (FC Twente)

Opstelling Ajax: Pasveer, Timber, Alvarez, Klaassen, Tadic, Antony, Mazraoui, Blind (80′ Tagliafico), Martinez, Haller, Berghuis.

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Troupee, Hilgers (84′ Bruns), Pröpper, Smal, Sadilek, Zerrouki, Bosch (70′ Vlap), Limnios (70′ Misidjan), Van Wolfswinkel (70′ Cleonise), Rots (70′ Cerny).