Master Zwemmen trainer Gerard Boers

Masters zwemmen in losser

Vanaf 16 februari biedt Zwemclub Losser in Zwembad Brilmansdennen een nieuwe trainingsvorm aan: masters zwemmen. Deze training is bedoeld voor volwassenen die zwemslagen als borstcrawl, rugcrawl en schoolslag al een beetje beheersen, bijvoorbeeld omdat zij in het verleden al hebben gezwommen. Zwemmers trainen met een persoonlijk trainingsschema die op basis van een intake op maat wordt samengesteld. Zo werk je gericht aan je zwemvaardigheden en conditie. Regelmatig wordt je voortgang geëvalueerd en je schema hierop aangepast.

Foto: Master Zwemmen 

Lekker zwemmen, fitter worden, in combinatie met de gezelligheid van een groep andere gemotiveerde zwemmers. De zwemsport is vrijwel blessureongevoelig en kan je tot op zeer late leeftijd blijven doen. Het is bovendien goed voor je spieren, zonder je gewrichten te belasten. De nieuwe masters training is iedere woensdagavond, van 21:00 – 22:00 uur. Een uur lang gevarieerde zwemtraining met veel ruimte voor persoonlijke invulling en uitdaging.

Weer gaan zwemmen, met de uitdaging en gezelligheid van een groepstraining

ZCL-voorzitter Fred Korfage licht toe waarom de club met deze training is gestart. “We zien bijvoorbeeld onder oud-leden die vroeger hebben gezwommen of waterpolo hebben gespeeld dat er veel belangstelling is om wekelijks wat banen willen trekken. Maar zij komen niet alleen voor wat banen trekken. Zij halen motivatie uit een uitdagende training en het trainen met andere zwemmers. De masters training biedt een ideale combinatie voor hen. Een stimulans om jezelf te verbeteren en fit te blijven, maar ook gezelligheid, tijdens en na de training met een drankje in ons clubgebouw de Hanger.”

De mastersgroep zwemt in hetzelfde uur als de recreanten, een hechte groep van recreatieve zwemmers, die ook gebruik maken van het warme recreatiebad. De masters trainen natuurlijk in het wedstrijdbad, na afloop van de training kan er gebruikt gemaakt worden van het recreatiebad. Trainer aan het bad is Gerard Boers, actief waterpoloër en zwemmer. De schema’s worden gemaakt door professionele zwemtrainers van de club.

Zwemmers die de masters training willen uitproberen kunnen vier keer gratis meedoen. Kijk voor meer info op www.zwemclublosser.nl onder trainingen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer