SV Vasse pakt periodetititel

SV Vasse heeft thuis tegen SV Almelo de periodetitel gepakt. Om boven La Premiere in de eerste periode te komen, was een overwinning met vier doelpunten verschil benodigd. Lang leek dit niet te lukken, maar door twee doelpunten in extremis is de periodetitel voor Vasse een feit.

Vasse begon goed aan de eerste helft en kreeg na een aantal minuten al een dot van een kans via Daan Haarhuis. De aanvaller had het vizier echter niet op scherp. Broertje Sam zette zich enkele minuten later wel op het scorebord door een afvallende bal keurig in de hoek te plaatsen. Na twintig minuten werd de mooiste goal van de middag genoteerd. Rudolf Wigger drukte perfect af op een bal in de loop van Stef Wiefferink: 2-0. De bezoekers werden enkele keren gevaarlijk uit vrije trappen. De Almeloërs hadden de 2-1 op de schoen, maar de inzet werd gekeerd door Len Veelers.

Vasse leek zich in de tweede helft lange tijd niet te beseffen dat de periodetitel voor het oprapen lag en bleef de kansen op de 3-0 en 4-0 missen. Na een rode kaart van de gastheren creëerde Vasse nog legio kansen. pas in de 90e minuut zou het raak zijn. Rick Haarhuis scoorde de 3-0. Len Veelers zorgde met een mooie kopbal voor ontlading bij fans en spelers van SV Vasse door de vierde van de middag te maken. La Premiere en Vasse blijven samen koploper, maar met de overwinning op Almelo is de periodetitel voor laatstgenoemde.