TOP Handbal

TOP vecht zich naar de overwinning in derby tegen SDO

Afgelopen zaterdag stond er voor de toppers de 2de competitiewedstrijd op het programma. Streekgenoot SDO uit Westerhaar was de tegenstander.  Na de afstraffing van de week ervoor (10-35 nederlaag tegen Achilles) waren de toppers erop gebrand om vandaag een beter resultaat neer te zetten. Scheidsrechter van deze wedstrijd was de heer A. Geerling.

SDO begon sterk aan de wedstrijd. Met een zuiver schot en een sterke rebound stond er al snel een 7-2 voorsprong op het bord. Na de ietwat aftastende beginfase begon TOP ook mee te scoren 8-4. In deze fase begon de ploeg uit Vroomshoop scherper te schieten en scoorde zo vijfmaal op rij 8-9. In het verloop van de eerste helft scoorden beide ploegen om en om. De ruststand bedroeg 10-11.

In de tweede helft pakte SDO het initiatief weer op. Voor TOP was het zaak om in deze fase van de wedstrijd bij te blijven, en dat lukte. Tot 14-13 wist SDO aan de goede kant van de score te blijven, maar net als in de eerste helft kwam TOP met enkele scores op rij. TOP breidde haar voorsprong uit en 10 minuten voor tijd was de wedstrijd wel gespeeld 15-20. TOP speelde de wedstrijd hierna geduldig uit en kon zegevieren met een 17-21 eindstand.

De opluchting voor het nog altijd jonge TOP was na de wedstrijd groot. In een seizoen met tot nu toe vele diepe dalen hopen de manschappen van vertrekkend trainer Alan Burchartz de lijn omhoog nu gevonden te hebben. Eerstvolgende wedstrijd voor TOP is volgende week  in en tegen Elburg. Aanvang van deze wedstrijd is 20.45 uur.