Zeer geslaagde editie AVT Valentijnscross

Zaterdag 12 februari jl. was het na 2 jaar eindelijk weer zover: dé AVT Valentijnscross op Het Lageveld in Wierden. De organisatie was in handen van Atletiekvereniging Twenterand en het was de 2e van 5 crosslopen in het ZorgSaam-SNS Crosscircuit. 

Foto: Atletiekvereniging Twenterand

Blije lopers kwamen naar recreatiepark Het Lageveld om na een lange periode weer eens deel te nemen aan een crossloop. De zon scheen en het parcours was weer verrassend door de inbreng van een paar nieuwe elementen. Na afloop waren de reacties van de deelnemers overwegend positief: ‘Een cross zoals een cross hoort te zijn.’ ‘Super organisatie.’ ‘Het was top, bedankt!’ en daar doet de organisatie, die volledig bestaat uit vrijwilligers, het natuurlijk voor. Natuurlijk waren er ook deelnemers die het crossen zwaar viel.

Het parcours is vrijwel volledig onverhard en gaat over het strand, door het bos, over een deel van het ATB-parcours en een paar pittige bulten. Crossen is daarom niet te vergelijken met het lopen van een wegwedstrijd waar het parcours vaak helemaal verhard en vlak is. Een cross is uitdagend en gaat niet alleen om het halen van een snelle tijd. Het is vooral leuk om te doen en het voordeel is dat je er als loper sterker en wendbaarder van wordt. Crossen in de herfst/winter helpt hardlopers om beter te presteren tijdens wegwedstrijden in het voorjaar/zomer.

Wedstrijdverslag

Om 13.00 uur ging de 10,8 km van start en was het Danny Koppelman (ACO van Elderen) die er zoals altijd als een speer van door ging. Hij eindigde dan ook als 1e  in een tijd van 38.55 min. Martijn Dijkstra uit Hardenberg werd 2e in een tijd van 40.59 en Johan Kats (Daventria) finishte als 3e in een tijd van 41.36 min.

Bij de dames liep Irene Kalter (Daventria) in een tijd van 49.34 min naar de winst, Saskia Schutte (AV Cialfo) werd 2e in een tijd van 50.00 min en Rianne Hulshof (Voshaar Outdoor SEC) werd 3e in een tijd van 50.27 uur.

Om 14.15 uur ging de 2,5 km van start. Bij de jongens finishte Jochem Spoolder (Atletics) in een mooie tijd van 8.24 min. Koen de Winter (Daventria) werd 2e met Twan Vossebelt (AV Rijssen) als 3e daarachter.

Bij de meiden kwam Maren Wessels (Daventria) in een tijd van 9.53 min als snelste over de finish. Jolein Huijssoon (Atletics) werd 2e en Mariëlle Lensen (HAC ‘63) werd 3e.

Daarna kwam de kidsrun. Een mooie opkomst en een fantastisch gezicht hoe de kinderen fanatiek op Het Lageveld raceten!
Stef Nijzink uit Rijssen werd 1e bij de jongens t/m 9 jaar in een tijd van 4.55. Bij de meisjes t/m 9 jaar ging Nore Samson (Atletics) er met de winst vandoor.
Bij de jongens 10 t/m 12 jaar was Kris Nijzink uit Rijssen de winnaar. Sophie Willems (AV Rijssen) was onverslaanbaar bij de meisjes 10 t/m 12 jaar.

De AVT Valentijnscross werd afgesloten met de 5,4 km. Pim Bakker (Triathlon) finishte als eerste in een knappe tijd van 19.00 min met daar achter Olivier van Noort (Daventria) in 19.45 min. Jorn Lammers (ACO van Elderen) werd 3e in een tijd van 20.44 minuten. Bij de dames kwam Laurien te Nijenhuis (Rotterdam Atletiek) als eerste over de finish in een tijd van 22.45 min met daarachter als 2e dame Petra Sloots (Spark) in een tijd van 25.40 min. Lonneke Giugie finishte als 3e in een tijd van 26.27 min.

Alle uitslagen zijn te vinden op www.uitslagen.nl. De volgende loop in het ZorgSaam-SNS Crosscircuit is de Wilgenweard Nijverdalsebergcross op 5 maart a.s. in Nijverdal. Meer informatie www.hetcrosscircuit.nl.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer