Zwart Wit

Zwart Wit overtuigend winnaar in de derby

In een andere competitieopzet in verband met corona, heeft het deldense Zwart Wit overtuigend afgerekend met het Hengelose HKC.

Door alle coronamaatregelen heeft de KNKV besloten om de zaalcompetitie anders in te kleden. In kleinere poules wordt er nu gestreden voor een plek bij de eerste twee, waarna kruisfinales de beslissing moeten brengen welke ploegen recht maken op promotie. Het Deldense Zwart Wit zit hierbij in een poule van 3, samen met HKC en Exakwa uit Lelystad.

Afgelopen zaterdag stond de eerste wedstrijd van deze minicompetitie op het programma, en direct een mooi affiche, namelijk een streekderby tegen HKC.

In een goede ambiance in sporthal ‘de Mors’ was het Zwart Wit die overtuigend begon. Wel was te merken voor beide ploegen dat er enige spanning op stond, en dat er enig wedstrijdritme ontbrak. Er werd gestreden voor elke bal, met name rond de korf, maar doelpunten waren redelijk spaarzaam. Bij een 3-2 voorsprong konden de Deldenaren een klein gaatje slaan naar 5-2, maar bleef HKC steeds in het spoor van Zwart Wit.

Halverwege de eerste helft kregen de Deldenaren meer grip op de lange heren van HKC, werden de duels zowel aanvallend als verdedigend gewonnen en kon Zwart Wit de wedstrijd langzaam maar zeker naar zich toe trekken. De aanvallen werden langer en men pakte meer kansen dan de Hengeloërs. Langzaam maar gestaag werd er voor rust uitgelopen naar een 9-4 voorsprong.

Na rust verruwde het spelbeeld. Zowel de spelers van HKC, als ook het publiek lieten zich verbaal gelden jegens de arbiter, wat het spel niet ten goede kwam. Zwart Wit bleef geduldig spelen, nam de juiste kansen en wist op de juiste momenten de score uit te bouwen. Dat dit spel er voor zorgde dat er menig fysieke confrontatie in het spel was, was ingecalculeerd en werd dan ook geaccepteerd.
Halverwege de tweede helft was Zwart Wit de dominerende ploeg en kon de stand uitgebouwd worden naar een acceptabele 16-9 eindstand.

Zwart Wit heeft de komende weken om zich voor te bereiden op de andere tegenstander in de poule. Op 5 maart wordt het Exakwa uit Lelystad ontvangen in sporthal de Mors.