Het Ravijn februari 2022

Een gelijkspel voor de waterpoloheren en weer een nederlaag voor de waterpolodames van Het Ravijn

De waterpoloheren van Het Ravijn speelden zaterdagavond in zwembad Krommerijn in Utrecht met 16-16 gelijk tegen UZSC. De waterpolodames verloren in het eigen thuisbad met 11-14 van het Edese Polar Bears. De nederlaag kreeg in de eerste periode eigenlijk al zijn beslag: de ploeg van Wicher Diallo sloot deze af met een onoverbrugbare 1-5 achterstand.

Foto: Wim Buenk

Heren 1

De ploeg van Zeno Reuten had er eerder die week al een inhaalwedstrijd in de Eredivisie opzitten. Woensdag 9 februari werd in Alphen aan den Rijn al gespeeld tegen AZC. Deze werd met 14-12 verloren. Zaterdag werd het een 16-16 remise. Trainer-coach Zeno Reuten over beide wedstrijden:

“Over het 14-12 verlies bij AZC was ik teleurgesteld. “Deze wedstrijd werd volgens hem te gemakkelijk verloren. “We moeten leren om te winnen”. Ik heb de ploeg dat al vaker gezegd. “Zaterdagavond zag ik dat terug”, volgens Reuten. “De eerste twee periodes liepen we nog achter de feiten aan, maar vanaf de derde periode zag ik de wil om te winnen terug. Dat geeft vertrouwen voor de rest van de competitie. De groep moet dat vertrouwen uitstralen. We hebben zaterdagavond bluf getoond”.

Dames 1

Trainer-coach Wicher Diallo was teleurgesteld over de met drie doelpunten verloren wedstrijd. “Door het slechte begin met de 1-5 achterstand, is het onmogelijk om een wedstrijd te winnen. Voor het overige waren we gelijkwaardig aan Polar Bears”. Dames 1 woordvoerster Laura Boerdam kon haar teleurstelling ook moeilijk verbergen. Laura: “Het kostte veel energie om van de 1-5 achterstand terug te knokken. Dat lukte, maar het was niet genoeg om de overwinning binnen te halen. Daar moeten we vanaf. Dan kunnen we de overwinning ook binnen halen”.

Volgende competitiewedstrijden

Dames 1 speelt donderdagavond 17 februari, een inhaalwedstrijd (door corona lag de competitie twee keer een weekend stil) in het Groenhovenbad van Gouda tegen Widex/GZC-Donk. Deze begon om 20:30 uur. Zaterdag 19 februari wordt in het eigen Ravijnbad om 18:35 uur tegen het Utrechtse UZSC aangetreden. Vrijdag 25 februari wordt in zwembad De Crommenije in Krommenie om 19:30 uur gespeeld tegen De Ham. Zaterdag 26 februari sluit de ploeg van Wicher Diallo dan af met een wedstrijd thuis tegen het Leidse ZVL. Deze begint om 16:30 uur.

Heren 1 is komend weekend vrij. De heren competitie in Eredivisie ligt komend weekend stil in verband met interland verplichtingen van het Nederlands herenteam. Vrijdag 25 februari speelt het team van Zeno Reuten om 20:45 uur thuis tegen De Ham uit Krommenie Zaterdag 26 februari wordt een uitwedstrijd gespeeld tegen ZV De Zaan. Deze wedstrijd staat gepland om 17:00 uur in zwembad De Slag in Zaandam.

Statistieken

Dames 1 Eredivisie

Zaterdag 12 februari 2022

Zwembad Het Ravijn Nijverdal.
Het Ravijn-Polar Bears: 11-14.
Periodestanden: 1-5, 5-9(4-4), 9-12(4-3), 11-14(2-2)
Doelpunten Het Ravijn: Lieke Schokker-Klaassen 5x, Nina Scholten 3x, Charlotte Coes-Mensink 2x, Margreet ter Schure 1x.
Doelpunten Polar Bears:
Laura Schinkel 3x, Fleurien Bosveld 3x, Nina van der Geijn 2x, Jill Oort 2x, Lola Moolhuizen 1x, Storm Willemsen 1x, Silvanne Slot 1x, Aniek Roekevisch 1x.

Heren 1 Eredivisie

Zaterdag 12 februari 2022

Zwembad Krommerijn Utrecht.
UZSC-Het Ravijn: 16-16.
Periodestanden,5-5, 10-8, 13-12, 16-16
Doelpunten Het Ravijn:
Emiel Wouters 5x, Lars Gottemaker 4x, Jorn Muller 4x, Hugo Wouters 1x Bas ter Brake 1x, Yoran Loos 1x.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer