Sportlust Vroomshoop frivool naar overwinning in Raalte

Sportlust Vroomshoop is bij de hervatting van de competitie uitstekend begonnen met een overwinning op bezoek bij SV Raalte. Op het veld waar op 19 mei 2016 het kampioenschap werd behaald tegen Ulu Spor liet Sportlust vooral de eerste helft niets heel van de gastheren.

Al in de eerste minuut was het twee keer net niet voor Sportlust. In de twee minuut kon er wel worden gejuicht, toen Tim Spoor met een laag diagonaal schot de rekening opende.

Mooiste van de middag

Spoor wist na een kwartier de marge te verdubbelen door de bal in de opbouw van SV Raalte te veroveren en deze door de stokken van de doelman te prikken. In de 39e minuut leek Simon Spoor de mooiste van de middag te maken, toen hij krachtig raak schoot na een crosspass van Coen Kleinheerenbrink. De prijs voor mooiste goal ging vlak voor rust toch naar Dinand Hankamp. Na een afvallende bal uit een vrije trap wist hij de bal van een meter of 30 in de winkelhaak te strepen.

Zonder tegentreffers naar huis

Al met al mocht SV Raalte zich het meest gelukkig prijzen met een 0-4 ruststand, waar het ook zomaar 0-8 had kunnen staan. In de tweede helft was het meeste gif eruit bij de Vroomshoopers. Enkele grote kansen om de score verder uit te bouwen, werden niet benut. Aan de andere kant was het Frank Dubbink die ervoor zorgde dat Sportlust zonder tegentreffers naar huis kon. De doelman stond voor het eerst sinds anderhalf jaar weer onder de lat. Hij keerde in de 71e minuut een zeker lijkend doelpunt op onmogelijke wijze en stopte vijf minuten voor tijd zelfs een strafschop.

Volgende week treft Sportlust Vroomshoop koploper SV Enter.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer