Vroomshoopse Boys goed voorbereid de competitie in

De laatste van de reeks oefenwedstrijden van Vroomshoopse Boys was afgelopen zaterdag thuis tegen derdeklasser zaterdag vv Bergentheim. Op het kunstgrasveld van De Bosrand maakten de bezoekers de eerste helft een sterke indruk. De ruststand van 0-1 was daarvan een gevolg.

Foto omslag: Jeannet Dogger

In het tweede bedrijf herpakte de Boys zich en kwamen er de nodige doelrijpe kansen voor de formatie van hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman. De meer dan verdiende gelijkmaker kwam op naam van Léon Dogger, die een penalty benutte. Dat was tevens de 1-1 eindstand.

Bedreigde zone

Op basis van het vertoonde veldspel in de tweede helft tegen vv Bergentheim lijkt de Boys klaar voor de competitie van de tweede klasse H. De talrijke blessuregevallen lijken verleden tijd, al lijkt de competitiehervatting voor centrale spits Jordy Harms nog net even te vroeg te komen. Keeper René Kok is wel terug van een blessure en hij kon een helft tijdens dit laatste oefenduel keepen. Zaterdag aanstaande is het competitieduel bij Sparta Enschede de eerste van een reeks van 17 wedstrijden, waarbij elke zaterdag gevoetbald wordt. Punten zijn hard nodig voor Vroomshoopse Boys, om uit de bedreigde zone te geraken.

Leon Dogger – Foto: Annelies Gombert

Er was afgelopen zaterdag nog een beperkt programma voor de Boys-teams. Opvallend was de eclatante 5-0 winst van het eerste vrouwenteam van Vroomshoopse Boys uit in Almelo, bij de voetballende vrouwen van Luctor et Emergo.

Vacature

De Technische Commissie van Vroomshoopse Boys is druk bezig om het technisch kader voor de selectieteams voor het volgend seizoen 2022-2023 rond te krijgen. Een vacature is er nog wel bij de B-selectie bij de senioren vanwege het vertrek aan het einde van dit seizoen van trainer Edward Wassink uit Enter naar derdeklasser zaterdag ASV’62 in Aadorp. Die vacature hopen TC-voorzitter Tom Heideman mogelijk snel in te vullen.

Foto: Jeannet Dogger
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer