Heracles Almelo en bibliotheken starten met leesproject ‘Scoor een Boek!’

Heracles Almelo is in samenwerking met zeven bibliotheken uit de regio het leesproject Scoor een Boek!’’ gestart. Afgelopen maandag vond de aftrap plaats. Het project dient het doel leerlingen uit de groepen vijf en zes verspreid over de provincie Overijssel te stimuleren om met plezier te lezen. In totaal doen er ruim 2000 leerlingen mee aan Scoor een Boek!.

Foto’s: Sportfoto-Oost.nl

‘Naast sporten en spelen, is lezen erg belangrijk. Een goede taalbeheersing is de basis van zelfstandigheid en een gezonde levensstijl’, stellen Heracles Almelo en de bibliotheken. In de komende negen weken gaan de leerlingen uit de groepen vijf en zes van in totaal 61 basisscholen, verspreid over zeven gemeentes in de provincie Overijssel, zo veel mogelijk boeken lezen in de klas.

Kaj Sierhuis

De leerlingen worden via videoboodschappen aangemoedigd door voetballers van Heracles Almelo. Dit jaar is spits Kaj Sierhuis hét boegbeeld van Scoor een Boek!. Wekelijks ontvangen de scholen nieuwe filmpjes, waarin Sierhuis samen met Elias Sierra de deelnemers uitdaagt met een sportieve en creatieve uitdaging voor thuis en in de klas.

Leesproject opgebouwd als voetbalwedstrijd

Het leesproject is opgebouwd als een voetbalwedstrijd met een warming-up, wedstrijd, rust en een fluitsignaal.  De klas krijgt hierbij krat met verschillende leesboeken. De leerlingen gaan na het lezen met elkaar in gesprek over de boeken. Elke klas krijgt een scoreposter waar de gelezen boeken op worden bijgehouden.

Fluitsignaal

 De week van 14 maart is een rustweek en bepalen Heracles Almelo en de bibliotheken de tussenstand. Na negen weken lezen klinkt het fluitsignaal. Hoe de feestelijke afsluiting gaat verlopen is op dit moment nog niet bekend. Tijdens het fluitsignaal zal per gemeente de eindscore bekend worden gemaakt.

Thuiseditie

Ook gezinnen kunnen meedoen met ‘Scoor een Boek!’. Digitaal, via Scoorthuis.nl, kan er worden deelgenomen aan opdrachten en spelvormen. De thuiseditie start op 14 maart, wanneer de scholen zich in de eerder genoemde ‘rustweek’ bevinden. Het gezin kan zowel voor de klas als met elkaar voor de punten spelen.

‘Scoor een Boek!’ is enkele jaren geleden opgezet in de provincie Groningen en wordt nu uitgerold over het hele land en ondersteund door de Eredivisie CV.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer