A.D.’s voorbeschouuwing: Oranje Nassau voor Mariënberg geen kattenpis

Komende zaterdag is Mariënberg op het vertrouwde Westerpark gastheer voor de Christelijke Voetbal Vereniging Oranje Nassau, die normaal gesproken bivakkeert op sportpark Ossenkoppelerhoek aan de Koedijk 83B in Almelo.

Voorbeschouwing op VV Mariënberg – Oranje Nassau (zaterdag 19 februari)

Door A.D.

Zo sta je, niet in the middle of nowhere by the way, op een koude zaterdag zomaar, out of the blue, in goddeloos ’n Ham. 12 februari wel te verstaan, vorige week dus, om precies te zijn. Ik hoorde die vrijdag ervoor van onze trainert, Arjan Visscher, dat het oefenduel in Hulsen tegen de Hulzense Boys helaas geen doorgang kon vinden.

Scheurbuik en muiterij

De selectie van de ambitieuze oefenmeester kampte wederom met teveel corona-gevallen. Dat virus waaide ineens enkele weken als een malle rond op het Westerpark en dan voornamelijk op het trotse vlaggenschip en velde derhalve genadeloos aardig wat jonge rood-zwarte matrozen. Ziek, zwak en misselijk en misschien ook nog wel scheurbuik en muiterij verhinderde dat Mariënberg kon voetballen de laatste paar weken. Ze hingen gewoon met bosjes over de railing, zeeziek maar dan compleet anders.

Leg ‘m er maar op

Kortom, in al mijn wijsheid besloot ik om maar eens te gaan kijken op sportpark de Rohorst, de thuishaven van tweede-klasser Den Ham. Waar talrijke anekdotes rondzwerven als vergeten helden. In de fraaie kantine zag ik vele oud-spelers van weleer, nu aan een kop koffie of pretkegel zitten. Ik bestelde zelf ook maar twee van die flesjes. Want we waren er nu toch. ‘Leg ‘m er maar op’, zei de lieve dame achter de bar tegen mij. ‘Huh?’ Dus legde ik mijn pinpas op het apparaat, in de hoop dat ze dat bedoelde.

Aan mijn lijf voorlopig geen polonaise

Ondertussen realiseerde de lieve mevrouw zich blijkbaar, mede in het kader van – Overmars, jij ook al – ‘Euh, dat is wel een hele rare opmerking’, verontschuldigde ze zich snel. Ze lachte vervolgens haar tanden netjes bloot en ik was allang blij dat ik niet ad rem had geantwoord op haar dubbelzinnige opmerking van even daarvoor. Ach, je wordt toch wat voorzichtiger in je doen en laten. Een goed bedoeld grapje of opmerking kan zomaar als ongewenst worden bestempeld, aan mijn lijf voorlopig geen polonaise en mijn selfies zijn trouwens nooit zo scherp, waarvan akte.

Lollige vent

De Hammenaren speelden tegen ON Almelo, dat vond ik nou een win-win situatie als bijkomend voordeel. Want moesten wij het niet een week later tegen hetzelfde ON opnemen? Kon ik tevens een keertje kijken naar de zoon van, en bovendien een pretkegel na afloop drinken met, een sierlijke middenvelder/achterhoedespeler. Uit de jaren tachtig. Die nu zitting heeft in het bestuur. Elk nadeel heeft zo zijn voordelen. Zag een oud-straatgenote, die al tig jaar dikke verkering heeft met de teammanager van Den Ham. Henk is een lollige vent zou Rowwen Hèze zingen.

Herman Finkers

Sprak tevens met de teammanager van ON. Jan van Laar is altied goed te pas. Wat doe ie hier dan? Jullie bekieken, niet dat jullie zo mooi bint maar wil ‘m weten of wij volgende week nog een kans maken. Jan is altijd in voor een praatje, we hadden het wat over koetjes en kalfjes, over de keeper van ’t vierde en over het feit dat zij ook wat basisspelers thuis hadden zitten wegens dat stomme corona. Den Ham had niet echt zijn dag en bij ON lukte alles wonderwel. Na twee keer 45 minuten namen de Almeloërs gewoon een 0-5 zege mee naar de stad van Finkers, Herman Finkers.

Geen kattenpis

Veel viel er niet aan af te dwingen. Wat bij Den Ham niet lukte, lukte bij de gasten uut Almelo wel. Het stoplicht stond bij de thuisclub voortdurend op rood, terwijl het bij ON constant op groen stond. ON thuis of uit is echt geen kattenpis. Wij moeten komende zaterdag van goeden huize komen om de huidige gedeelde nummer twee van een zege af proberen te houden. Maar waarom niet? De jonge en talentvolle ploeg van Mariënberg heeft ons dit seizoen al vaker doen verbazen. Ze gaan negentig minuten lang als de brandweer.  Dat heeft al vaker het gewenste resultaat opgeleverd. We beginnen gewoon met 0-0, 11 tegen 11, je moet schieten om te scoren. Het kan verkeren, je hoort goede vriend Bredero het zo zeggen.

Hoe dan ook, de Westerparkbewoners zijn klaar voor de herstart van de competitie. Gewoon kieken wat het wordt. De ene week is de andere nie. Misschien zijn wij zaterdag wel het ON van vorige week en lukt ons nu alles zoals het ON dat zeven dagen terug lukte tegen Den Ham. Scheidsrechter is de heer Mick Landman en hij zal om klokslag half drie voor het eerst op zijn fluit blazen. Veule wille maar vooral veule Skik. Joah, mag wel zo.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer