A.D.’s verslag: Mariënberg niet opgewassen tegen Oranje Nassau

De hervatting van de competitie is voor Mariënberg niet echt lekker verlopen. Het verloor vrij kansloos van een sterker spelend ON uut Almelo.

Door A.D.

Dat is geen schande, want de gasten uit Almelo gaan samen met de voetballers van de Zweef en Hellendoorn uitmaken wie zich rond mei/juni mag kronen tot kampioen in de derde klasse. Het pleit was eigenlijk al beslecht na amper een half uur spelen, toen het 0-3 stond. Afgelopen zaterdag was dat, met nog een uur spelen op de klok, al een onoverbrugbare achterstand. Geen man overboord, om de drommel niet. Je calculeert gewoon een verlies in tegen tegenstanders van het kaliber ON.

Kansloze missie

Alleen als je zelf top bent, kan je wat uitrichten tegen deze beweeglijke gasten. Na 45 minuten keek de ploeg van trainer Arjan Visscher al tegen een 0-4 achterstand aan. Na de pauze gebeurde er niet veel. Het was koud op de thuishaven van de Mariënbergers. Halverwege het tweede bedrijf besloten vele supporters de warme kachel in de kantine op te zoeken. Het bleef een kansloze missie voor de hardwerkende Mariënbergers. Door verrassende uitslagen blijft Mariënberg keurig op de vijfde stek staan.

Punten gesprokkeld

Komende week speelt het in Aadorp tegen de plaatselijke ASV’57, dat flink klop kreeg van Voorwaarts. Kortom, met andere woorden, er staan onder de rook van Almelo twee getergde ploegen tegen over elkaar. De geschiedenis leert dat Mariënberg in het verleden weinig tot geen punten pakte tegen ASV’57. Zaak om hier verandering in te brengen. Want tegen ploegen als Aadorp, SVVN een week later de vrienden van Bruchterveld op zaterdag 12 maart moeten er wel punten gesprokkeld worden. Het liefst negen maar minimaal zes, zeven…

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer