Den Ham boekt overwinning op PH

Den Ham mocht in de gespeelde oefenwedstrijden dan wisselende resultaten halen, tegen PH speelde de ploeg van trainer Walter Weghorst een puike partij en werd er een overwinning geboekt.

De Hammenaren waren nagenoeg compleet. Alleen Tom van Koningsbruggen moest wegens een blessure verstek laten gaan. Dit betekende dat trainer Weghorst een ruime keuze had in zijn opstelling.

Toch de gelijkmaker

Den Ham begon gecontroleerd aan de wedstrijd en was duidelijk de bovenliggende ploeg. Vanuit een strakke organisatie werden de Almeloërs onder druk gezet, wat in de 22e minuut tot resultaat leidde. Uit een hoekschop kopte Luuk Kuiper de verdiende 1-0 tegen de touwen. Daarna controleerde Den Ham de wedstrijd en had het nog enkele kansen. Toch wist PH de gelijkmaker te scoren in de 38e minuut. Een afstandsschot van Ivan Munoz Boza dreef, gedragen door de wind strak in de linker bovenhoek, waarbij doelman Ekkel kansloos was.

Buitenkansje

Dat was een kleine domper in de Hammer strategie. Na de pauze, met de wind in de rug was het opnieuw Den Ham dat de boventoon voerde. In de 59e minuut kreeg spits Nick Buitenhuis in een scrimmage ineens de bal voor zijn linker en rondde hij bekwaam af. Toen een kleine tien minuten later Thomas Remmink werd gevloerd binnen het strafschopgebied, kon scheidsrechter Steen niet anders dan de bal op de stip leggen. Luuk Kuiper wist wel raad met dat buitenkansje en scoorde de 3-1, waarmee de wedstrijd was gelopen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer