Heracles Almelo lijdt nipte nederlaag bij AZ

Heracles Almelo heeft de uitwedstrijd tegen AZ zaterdagavobd met 2-1 verloren. Tijjani Reijnders en Vangelis Pavlidis scoorden namens de ploeg uit Alkmaar. Nikolai Laursen nam het Almelose doelpunt voor zijn rekening.

Foto’s: Sportfoto-Oost.nl (archief)

Heracles Almelo wijzigde de opstelling ten opzichte van de week ervoor op vier plekken. Justin Hoogma, Anas Ouahim, Ruben Roosken en Adrian Szöke stonden aan de aftrap.

Niet van de wijs

AZ werd nauwelijks gevaarlijk. Een schot van Hakon Evjen leverde Janis Blaswich in de zevende minuut geen problemen op. Het tweede wapenfeit zorgde dan wel direct voor een Alkmaarse treffer. Tijjani Reijnders schoot na 25 minuten voetballen van dichtbij raak. Heracles Almelo liet zich niet van de wijs brengen. Maar de ploeg van trainer/coach Frank Wormuth kon in aanvallend opzicht weinig brengen. In de 42e minuut kwam daar verandering in. Nikolai Laursen kopte de gelijkmaker binnen vanuit een voorzet van vleugelverdediger Ruben Roosken.

Rakelings voorlangs

Toch verschafte de thuisploeg zich direct na de pauze opnieuw een voorsprong. Vangelis Pavlidis werkte de bal op aangeven van Yukinari Sugawara van dichtbij binnen. Heracles Almelo probeerde probeerde, maar zou moeite hebben echt gevaarlijk te worden. Janis Blaswich reageerde nog attent op schoten van Karlson en Evjen. Heracles Almelo leek na iets meer dan zeventig minuten spelen nog op een 3-1 achterstand te komen. De poging van Karlsson ging rakelings voorlangs,  Pavlidis kwam een teenlengte te kort om de bal opnieuw achter Blaswich te werken.

AZ – Heracles Almelo 2-1 

Scoreverloop 

25′ 1-0 (Reijnders)

42′ 1-1 (Laursen)

48′ 2-1 (Pavlidis)

Gele kaart: Kiomourtzoglou (Heracles Almelo)

Arbiter: Oostrom

Opstelling AZ: Jensen, Suguwara, Hatzidiakos (22′ Beukema), Martins Indi, Wijndal, Reijnders (83′ Sowah), De Wit, Clasie, Evjen (82′ Witry), Pavlidis (75′ Aboukhlal), Karlsson.

Opstelling Heracles Almelo: Blaswich, Fadiga, Rente, Knoester, Roosken, Hoogma, Ouahim (72′ Sierra), Kiomourtzoglou, Laursen, Szöke (72′ Bakis), Basacikoglu (60′ Hansson).

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer