jonas nk ASV Atletics

Jonas Phijffers Nederlands kampioen 400m indoor U20

Apeldoorn 20-02-2022: Tijdens het NK indoor U20 in Apeldoorn liep Jonas Phijffers van ASV Atletics Nijverdal gisteren al een geweldige race. In de serie liep hij de 400 meter in 48.30. Vandaag in de finale liep hij nog beter.

Foto: ASV Atletics

Na een valse start door Keenan Blake, in de baan naast hem, duurde het erg lang voordat de atleten zich op konden maken voor de tweede start. Alle Nederlandse toppers op de 400 meter waren aanwezig. Jermaine Kleine van AC Tion Enschede is Nederlands kampioen op de 400 horden, Binne Brok van AV Tempo was 2de 400 meter outdoor.

Bij de volgende start waren ze allemaal goed weg  Na twee bochten mochten de atleten hun baan verlaten en Jonas kwam vlak achter Labram Hamidu van Ciko’66 in de binnenbaan. Na de bocht kon Jonas nog een hogere versnelling vinden en kwam met grote voorsprong over de finish in 47,84. Binne Brok werd tweede in 48,82en Jermaine Kleine werd derde in 48,88.

De tijd van Jonas is uiteraard een clubrecord van ASV Atletics Nijverdal maar ook de derde tijd aller tijden op de 400 meter U20!

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer