MVV pakt tegen Luctor eerste driepunter van 2022

Op een regenachtige zondagmiddag stond de burenruzie tussen MVV’29 en Luctor et Emergo op het programma. Beide ploegen waren voorafgaande aan deze wedstrijd in de grijze middenmoot te vinden, met evenveel punten. De belangen waren dus groot.

Om 14.00 uur floot de leidsman voor het begin van de wedstrijd. Van beide kanten was het afwachten, de wedstrijd kwam aanvankelijk niet los.

Foute passes en slordigheden

De weersinvloeden waren met veel foute passes en slordigheden duidelijk terug te vinden in het spelbeeld . Twee grote kansen waren niet aan MVV besteed, terwijl ook Luctor uit de vele kansen niet wist te scoren. Vlak voor rust werd toch de ban gebroken. Cas Oude Avenhuis schoot de bal binnen: 1-0. Na rust kwam MVV iets scherper uit de kleedkamer, waardoor Luctor niet meer tot de vele kansen als in de eerste helft kwam. MVV drukte door, zonder tot grote mogelijkheden te komen.

Licht getoucheerd

In de 74e minuut was het dan toch raak. Een scherp aangesneden vrije trap van Bart Oerbekke werd licht getoucheerd door Bart Boerrigter, waardoor de keeper van Luctor kansloos was. Luctor was niet in staat de aansluitingstreffer te maken, waarna MVV richting het einde van de wedstrijd de score nog verder wist uit te breiden. Assistkoning Bart Boerrigter wist twee keer Floris Oude Nijhuis te bereiken, die beide keren koelbloedig bleef. Eindstand: 4-0.

Volgende week staat voor MVV de uitwedstrijd tegen RSC op de planning. De wedstrijd in Rossum begint om 14.00 uur.