paardensport

Renovatie Accomodatie Dutch Youngster Festival en Outdoor Wierden van start

WIERDEN – De organisatie van het CSI Outdoor Wierden en het Dutch Youngster Festival is al druk in de weer met de voorbereidingen op beide evenementen in de tweede helft van mei. Momenteel wordt intensief gewerkt aan het realiseren van een nieuwe all weather-bodem in de losrijpiste.

Foto: Hippisch Twente

De renovatie is een niet onlogisch vervolg op de in Wierden fors bekritiseerde beslissing van de KNHS om de zogenaamde O-status van het Dutch Youngster Festival over te dragen aan het CH De Wolden in Veeningen. Het betekent dat zeker dit en volgend jaar de traditionele landenwedstrijden voor jeugdteams niet op de fraaie accommodatie van manege De Vossenbos worden gehouden.

“Dat besluit is door ons als uiterst pijnlijk en onterecht ervaren”, zegt voorzitter Ruben Hofman van de organisatie. “De laatste tien jaar hebben we op verzoek van de bondscoaches bij de jeugd en de KNHS enorm in onze accommodatie geïnvesteerd. De bond wilde dat we een nieuwe bodem zouden aanleggen en we hebben ook aangeboden die dit voorjaar te realiseren. Afgelopen jaar hebben we tijdens ons evenement enorm veel pech gehad met een enorme hoeveelheid regen. Voor de KNHS was die toezegging echter niet voldoende.”

Prima reputatie

Het Dutch Youngster Festival bouwde sinds het begin van de jaren negentig in binnen- en buitenland een prima reputatie op. Onder leiding van vooral parcoursbouwer Marinus Vos en Daan Nanning werd een dergelijk internationaal topevenement voor het eerst in ons land gelanceerd. Het groeide uit tot een ware traditie, die in stand bleef tot 2021.

Hofman: “We willen ons echter blijven onderscheiden. Daarom zij we nu bezig met het verwijderen van de oude inrijpiste en wordt die vervangen door een all weather-bodem van Achterberg. Bovendien wordt de tweede losrijbaan twee keer zo groot. Die wordt uitgebreid met longeercirkels en vierkante meters voor trainingen en het losrijwerk.”

Van het CSI1 en CSI2 Outdoor Wierden, van 18 tot en met 21 mei, willen Hofman c.s. “een wedstrijd van hoog niveau” maken. Een week later, van 25 tot en met 28 mei, volgt de 27ste editie van DYF. “Weliswaar zonder de O-status, maar gewoon weer met internationale deelname in alle klassen bij de jeugd: ponyruiters, children, junioren, young riders en ruiters onder 25 jaar.”

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer