Twee late treffers FC Twente redden punt tegen Go Ahead Eagles

FC Twente heeft de competitiewedstrijd tegen Go Ahead Eagles zondagmiddag ondanks een 0-2 achterstand met 2-2 gelijk weten te spelen. In een goed gevulde Grolsch Veste redden doelpunten van Michel Vlap en Joshua Brenet een punt voor de Tukkers. 

Foto’s: Sportfoto-Oost.nl/Ron Jonker

FC Twente kwam vlak voor de pauze op een 0-1 achterstand, toen Isac Lidberg een hoekschop wist binnen te werfken. Even daarvoor had Michel Vlap nog de 1-0 op zijn voet. De middenvelder krulde de bal maar net naast. Vlak na de thee verdubbelde Go Ahead Eagles de voorsprong. Indigo Cordoba trof doel uit de tegenstoot op een door Unnerstall gekeerde poging.

Michel Vlap tekende in de 72e minuut voor de belangrijke aansluitingstreffer. FC Twente zette daarna alles op alles om ook voor de gelijkmaker te zorgen. Kansen waren er voor Vlap, Zerrouki, Sadilek en Misidjan. De bal leek er niet in te willen, tot een paar minuten voor tijd. Joshua Brenet zag zijn voorzet fraai over doelman Noppert gaan en bepaalde daarmee de eindstand van 2-2.

FC Twente – Go Ahead Eagles: 2-2 (0-1)

Scoreverloop

45′ 0-1 (Lidberg)

48′ 0-2 (Cordoba)

72′ 1-2 9 (Vlap)

88′ 2-2 (Brenet)

Gele kaart: Limnios, Pleguezuelo, Van Wolfswinkel (FC Twente), Brouwers, Kuipers, Oratmangoen (Go Ahead Eagles)

Arbiter: Van den Kerkhof

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Troupée (70′ Brenet), Pleguezuelo, Pröpper, Smal (70′ Ugalde), Zerrouki, Sadilek, Vlap, Rots (86′ Cerny), Van Wolfswinkel, Limnios (70′ Misidjan).

Opstelling Go Ahead Eagles: Noppert, Martina, Nauber, Kramer, Kuipers, Deijl (78′ Lucassen), Brouwers, Rommens, Oratmangoen, Lidberg, Cordoba (83′ Heil).

Foto: Sportfoto-Oost.nl/Ron Jonker
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer