Het Ravijn februari 2022

Dames Het Ravijn verliezen thuis van UZSC Utrecht

De waterpolodames van ZPC Het Ravijn zijn er zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen UZSC uit Utrecht wederom niet in geslaagd een overwinning te behalen. De ploeg van trainer-coach Wicher Diallo verloor met 6-13 van de Utrechtse opponent.

Foto: Wim Buenk

Donderdag 17 februari verloren de Nijverdallers in Gouda ook de inhaalwedstrijd tegen de dames van Widex/GZC-Donk met 13-10. Een niet zo’n goede week dus voor de Nijverdalse dames hoofdmacht. De waterpoloheren kwamen dit weekend niet in actie vanwege EK kwalificatie verplichtingen in Israël van het Nederlands heren waterpoloteam.

Donderdagavond 17 februari verloren de waterpolodames in het Groenhovenbad van Gouda onnodig van Widex/GZC-Donk. Volgens woordvoerster Laura Boerdam begon dames 1 sterk aan de wedstrijd, maar nam dat naarmate de wedstrijd vorderde af, kwam men vooraf gemaakte afspraken niet na, en verloren de Nijverdallers uiteindelijk van zichzelf. Zaterdagavond tegen UZSC waren beide teams de eerste periode gelijkwaardig aan elkaar, maar lieten ze het in de tweede periode liggen. UZSC zette toen een tandje bij. De Nijverdallers pakten het de derde en vierde periode als team weer goed op, maar het bleek te laat voor een overwinning of gelijkspel”Wicher Diallo liet zaterdagavond wel Rachel Hampsink debuteren in Dames 1. Hampsink komt terug van een tweejarige blessure en speelt linkshandig.

Vervolg Eredivisie competitie

De waterpoloheren van Het Ravijn komen deze week twee keer in actie. Vrijdagavond 25 februari spelen ze in het eigen Ravijnbad een inhaalwedstrijd tegen de heren van De Ham. Deze wedstrijd, waar publiek weer van harte welkom is begint om 20:45 uur. Zaterdag 26 februari  speelt de ploeg van trainer-coach Zeno Reuten een uitwedstrijd in het Zaandamse bad De Slag tegen ZV De Zaan. Deze wedstrijd staat in de agenda om 17:00 uur.

De waterpolodames van Het Ravijn komen evenals de Ravijnheren deze week ook twee keer in actie. Vrijdag 25 februari om 19:30 uur, spelen zij in Krommenie een inhaalwedstrijd tegen De Ham. Zaterdag 26 februari sluit het team van Wicher Diallo de competitie af met een thuiswedstrijd tegen het Leidse ZVL 1886 Center. Deze wedstrijd staat om 16:30 uur gepland.

Statistieken:

Het Ravijn – UZSC: 6-13
Periodestanden: 3-4,3-9 (0-5) 4-10 (1-1) 6-13 (2-3)

Het Ravijn: Margreet ter Schure 3x, Charlotte Coes- Mensink 2x, Rachel Hampsink 1x.

UZSC: Nerida Drewes 3x, Hanna Hogervorst 3x, Kila van der Veen 3x, Esther Scheij 2x, Anne van Rossum 1x, Lois den Ouden 1x.

Wedstrijd donderdag 17 februari

Widex/GZC-Donk _ Het Ravijn: 13-10

Periodestanden: 4-6, 7-7 (3-1) 11-9( 4-2) 13-10 (2-1)

Doelpunten Het Ravijn: Lieke Schokker-Klaassen 3x, Nina Scholten 2x, Charlotte Coes-Mensink 2x, Margreet ter Schure 1x, Kari Ankone 1x, Pien Gorter 1x.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer