action masters

AC TION masters scoren op de Nederlandse Kampioenschappen atletiek

Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen atletiek voor masters, op 12 en 13 februari in het Omnisport centrum in Apeldoorn, hebben de masters van AC TION hele goede prestaties geleverd. Vooral de dubbele overwinning en bronzen plak van Wan Bakx vallen daarbij op.

Foto: Atletiekunie

Wan heerste zowel bij het verspringen (5.55m) in de categorie Mannen 55 als op de 60 meter horden (9.08s). Voor beide onderdelen was het NK een goede generale voor de Europese Kampioenschappen van 21-27 februari in Braga (Portugal).  “Al mijn sprongen bij ver waren beter dan de beste sprong van de nummer 2 en de verste ook nog eens een persoonlijk record. Dat is mooi. En bovendien kon ik 4 goede sprongen afleveren zonder fysieke problemen. Dat vind ik eigenlijk nog mooier en geeft mij een goed gevoel voor Braga”. In de finale van de 60 meter horden bleef Wan slechts 0.06s boven zijn eigen Nederlands Record uit 2020. De bronzen plak behaalde hij op de 60 meter sprint (7.96s).

Ook Vincent Kerssies liep een uitstekende 60 meter horden (8.81s) en werd Nederlands Kampioen bij de mannen 40. Anja Mulder pakte goud op het lastige onderdeel hinkstapsprong bij de vrouwen 50. De winnende afstand van 9.59m sprong ze in de laatste poging van de finale en het was nog even spannend of de sprong geldig werd verklaard. Voor het eerst maakte de organisatie gebruik van een video camera op de afzetbalk en een video scheidsrechter. Die had bijna 15 minuten nodig om te beslissen dat de afzet toch geldig was. Voor Paul Boer begon het kampioenschap met een gouden sprong over 1.32m bij het hoogspringen mannen 70. Maar als gevolg van een blessure moest hij zich voor andere onderdelen afmelden. Marijke Bijlsma werd tenslotte tweede op de 60 meter horden voor vrouwen 45.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer