BC Bousema

BC Bousema en Darts&Cues/Xtreme kent geen winnaar

De topper in de ere divisie driebanden in Tilburg tussen Darts&Cues/Xtreme en het Lochemse BC Bousema eindigde zondagmiddag in een terechte 4-4 puntendeling. Halverwege was de wedstrijd ook in evenwicht. Wesley de Jaeger bezorgde zijn team een 2-0 voorsprong door een 40-29 overwinning in 29 beurten op Stefan Galla, maar Anno de Kleine bracht zijn team toch weer naast de thuisclub door een 36-40 overwinning op Huub Wilkowski. Met name deze laatste partij kende een grillig verloop. De Helmonder nam via 7-15 en 10-20 een ruime voorsprong maar telkens kwam Wilkowski goed terug. Bij de stand 26-27 plaatste De Kleine een serie van tien caramboles en leek er geen vuiltje meer aan de lucht. Door tal van missers aan de kant van de speler van het team van Ronny Hazewinkel kwam Wilkowski nog terug tot 36-37. Maar via 36-38 werd het uiteindelijk 36-40 na 24 beurten.

Foto: Jaap Gönning

In het tweede deel van de wedstrijd had Martin Horn niets in te brengen tegen Morales Lopez. Lopez opende met een serie van acht caramboles en ofschoon de Duitser nog wel terg kwam met een serie  van zeven caramboles, 12-12, antwoordde Lopez direct met opnieuw een serie van acht caramboles. Bij de stand van 23-13 besliste Lopez definitief de partij met een serie van 13 caramboles. Hij finshte na 17 beurten. Horn kwam niet verder dan 21 caramboles.

Op de andere tafel leek Johan Loncelle probleemloos op de volle winst af te stevenen. Hij stond halverwege op een 7-21 voorsprong, maar verzuimde na de pauze door te pakken. Zijn tegenstander Jack van Peer en kwam dankzij een serie van negen caramboles weer volledig terug in de partij (25-26). In een zenuwslopende finale, met vele net niet caramboles, gingen beide spelers richting de veertig caramboles. Bij de stand 30-32 produceerde Loncelle een serie van acht caramboles en leek hij de punten binnen te hebben. Van Peer gaf zich niet zomaar gewonnen maar kwam in de nabeurt niet verder dan zeven caramboles dit tot opluchting van de Belg.

“Dit is een  terechte puntendeling. Horn en Galla verloren terecht van hun tegenstanders en wij waren met Loncelle en De Kleine de besten op de posities twee en vier. Wel was het op beide  tafels spannend, maar mijn mensen hielden het hoofd koel. Met name hoe Johan de partij afmaakte was van grote klasse, want even daarvoor had de arbiter volkomen ten onrechte de tweede carambole van Van Peer goed gekeurd”, aldus een duidelijk opgeluchte captain Ronny Hazewinkel na afloop.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer