salman

BC Bousema verslaat zowel Dekker Keukens als Dallinga

De driebandenspelers van het Lochemse BC Bousema hebben aan de dubbel van het afgelopen weekend punten vier punten overgehouden. Zaterdag was de ploeg van Ronny Hazewinkel in de inhaalwedstrijd in Hoeven met 2-6 te sterk voor Dekker Keukens. Zondag thuis werd het tegen Dallinga na vier spannende partijen 6-2.

Foto: Jaap Gönning

Zaterdag kwam de enige nederlaag aan de kant van BC Bousema op naam van Gokhan Salman. De man uit Turkije moest met 40-25 in 25 beurten zijn meerdere erkennen in Henk Blauwblomme. Op de andere tafel trok echter Johan Loncelle de partijen weer gelijk door een verdiende overwinning van 31-40 in 23 beurten op Ad Koorevaar. In het tweede deel van de wedstrijd zetten Anno de Kleine en Frans van Schaik snel orde op zaken. De Helmonder kende geen enkel pardon met Bert Hoefnagels en won afgetekend met 21-40 in 34 beurten. Ook de Amsterdammer Van Schaik stond aan de goede kant van de score. Hij had overigens wel 42 beurten nodig om Jordy de Kruijf met 24-40 te verslaan.

Een dag later stond BC Bousema tegen Dallinga halverwege op een 4-0 voorsprong, Net als in de heenwedstrijd wisten zowel Gokhan Salman als Frans van Schaik hun partijen te winnen. Salman deed dit in een mooie partij tegen Peter de Backer, 40-34 in 24 beurten en Van Schaik versloeg in 40 beurten Berry Dallinga. Dallinga stond tot 31-32 in de 31ste beurt constant aan de goede kant van de score. In een spannende finale was het uiteindelijk Van Schaik die met 40-37 aan het langste eind trok.

In het tweede deel van de wedstrijd deed Dallinga toch iets terug. Jean-Paul de Bruijn, eerder deze dag kwam hij ook al uit in de Duitse competitie, begon tegen Johan Loncelle voortvarend aan zijn partij en met series van 4, 3 en 5 caramboles sloeg hij in de zesde beurt een klein gaatje van zes caramboles. Loncelle kwam dankzij vier nullen op rij van zijn tegenstander weer goed terug en halverwege stond het nog maar 16-20 in De Bruijns voordeel. In de gelijkmakende twaalfde beurt bracht Loncelle de spanning weer helemaal terug door een serie van vijf caramboles. Loncelle bouwde zijn voorsprong gestaag uit en na zestien beurten stond hij op een 31-21 voorsprong. De Bruijn gaf zich nog niet gewonnen en kwam twee beurten later terug tot 31-26. Loncelle onderkende het gevaar en trok de partij in de 20ste definitief naar zich toe. De Zeeuw bleef op 31 caramboles steken.

Op  de andere tafel leek Anno de Klein tegen Steven van Acker al in een vroeg stadium de partij in zijn voordeel te beslissen door een serie van negen caramboles, 19-10 na dertien beurten, maar ook deze partij kende nog een spannend slot met uiteindelijk Steven van Acker, net als destijds in Sluiskil, die de eer redde voor zijn team. Eindstand na 39 beurten 36-40.

“Ik  ben natuurlijk ontzettend blij. Vooraf hadden we gegokt op drie punten uit deze twee wedstrijden maar dat je zowel zaterdag als zondag als winnaar van de tafels gaat, dan mag je zeer tevreden zijn. Tel daar bij op dat directe concurrent A1/De Kuul verliest dan staan we er goed voor”, aldus Ronny Hazewinkel na afloop.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer