De Tukkers 1 thuis met 4-1 te sterk voor LSV

Het eerste elftal van De Tukkers won afgelopen zondag de thuiswedstrijd van LSV uit Lonneker. De Albergenaren waren de gehele wedstrijd de betere en wisten, ondanks dat LSV lang in de wedstrijd kon blijven, een driepunter bij te schrijven: 4-1.

Het spelbeeld vanaf minuut één was zoals vooraf verwacht. De gasten zakten in en probeerden uit de omschakeling gevaarlijk te worden. De Tukkers had veruit het meeste balbezit en kreeg ook de eerste mogelijkheid. Sjoerd Visschedijk sneed vanaf links naar binnen en nam het doel onder vuur. De doelman van LSV keerde zijn inzet. Het bleef eenrichtingsverkeer, want de volgende kans was voor spits Mart van der Heiden. De sluitpost van LSV redde opnieuw.

Op zoek

Nog binnen het kwartier kwamen de zwart-witten op voorsprong. Sjoerd Visschedijk ontving de bal aan de linkerkant van Joep Egberink. De aanvoerder van De Tukkers schoof de bal door de benen van de doelman in het net: 1-0. De thuisploeg speelde het eerste half uur erg sterk en ging opzoek naar de 2-0. Tim Boswerger bediende met een crosspass zijn naamgenoot. Door een goede aanname kon Tim Haarhuis direct richting doel. De doelman van LSV moest weer handelend optreden en kon een treffer voorkomen.

Met een voorsprong de rust in

Maar uit het niets kwam de ploeg uit Lonneker op gelijke hoogte. De Tukkers verloor de bal waardoor LSV naar voren snelde. Een voorzet vanaf de linkerkant belandde bij de vrijstaande Pim Bombeld. Hij kopte het leer keurig met een boogbal in het doel: 1-1. Een paar minuten later moest doelman Rens Davina van De Tukkers voor het eerst handelend optreden. Hij redde op een schot uit de tweede lijn. Net als vorige week ging de thuisploeg alsnog met een voorsprong de rust in. Uit een corner kreeg Mart van der Heiden de bal in kluts voor zijn voeten. Hij draaide goed weg en schoot laag de 2-1 binnen.

Zege veilig

Ondanks dat De Tukkers ook de tweede helft de overhand had, bleven de gasten lang in de wedstrijd. Vlak na de thee tikte Joep Egberink uit een voorzet de bal net naast. Aan de andere kant kreeg LSV uit een hoekschop een mogelijkheid. Een schot uit de draai van dichtbij ging over het doel van de gastheren. In het vervolg van de wedstrijd kreeg De Tukkers diverse schotpogingen om de voorsprong uit te breiden. Echter was het net dat laatste stukje scherpte dat ontbrak en daarnaast redde de doelman een paar keer goed. In de 77e minuut wist Joep Egberink de doelman wel te verschalken en leek zo de zege veilig te stellen. Bij de tweede paal tikte hij de hoge voorzet van Visschedijk binnen: 3-1. Vijf minuten voor het einde bepaalde Sjoerd Visschedijk uit een strafschop de stand op 4-1.

Aanstaande zondag staat er voor het eerste elftal van De Tukkers geen competitiewedstrijd op het programma. Op zondag 27 februari spelen de Albergen uit in Hengevelde bij WVV’34 1. De aftrap op sportpark Ruperts Erve vind plaats om 14.00 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer