Janis Blaswich verruilt Heracles Almelo voor RB Leipzig

Janis Blaswich verlaat Heracles Almelo aan het einde van dit seizoen voor RB Leipzig. De 30-jarige doelman tekent tot medio 2025 bij de huidige nummer vier van de Bundesliga.

Foto’s: Sportfoto-Oost.nl

De overeenkomst tussen de Duitse doelman en Heracles Almelo loopt aan het einde van het seizoen af. “Natuurlijk hadden we Janis graag willen behouden voor Heracles”, vertelt technisch directeur Tim Gilissen. “We hebben hem een uitstekende aanbieding gedaan, maar hij heeft ook zijn ambitie. Janis is in de afgelopen maanden zeer betrouwbaar en transparant geweest in dit proces. Voor hem is dit een geweldige stap. We mogen trots zijn dat we opnieuw iemand afleveren aan een goede club in een Europese topcompetitie.”

Janis Blaswich, tegenover de officiële kanalen van de club uit Almelo “Ik wil in ieder geval de trainers alvast bedanken voor de afgelopen drieënhalf jaar en in het bijzonder keeperstrainer Brian van Loo. Dankzij hem heb ik me zo ontwikkeld en dat laat zien hoe hier wordt gewerkt.” Heracles Almelo was al vanaf vorig seizoen in gesprek met Blaswich over een contractverlenging. “Ik waardeer enorm wat de club mij heeft aangeboden om mij hier te houden. Maar het stond hoog op mijn lijst om nog een keer in de Bundesliga te keepen en daar wilde ik op wachten. Nu deze kans voorbijkomt, kan ik deze niet laten liggen.”

108 officiële wedstrijden

Blaswich doorliep de jeugd van het Duitse Borussia Mönchengladbach. Dit deed hij tot aan het eerste elftal, waar hij reservedoelman was achter onder andere Marc-André ter Stegen en Yann Sommer. In het seizoen 2015-2016 werd hij verhuurd aan Dynamo Dresden, in 2017-2018 aan Hansa Rostock. Beide periodes van verhuur stond Blaswich nagenoeg alle wedstrijden onder de lat in de Duitse 3. Liga. Dat was voor Heracles Almelo lijfde hem in 2018 in als eerste doelman. In ruim drieënhalf seizoen voor Heracles Almelo kwam de Duitser tot dusver tot 108 officiële wedstrijden. Daarin wist hij 26 keer de nul te houden.

Mijn focus ligt bij Heracles Almelo”, aldus Janis Blaswich. “Ook als het ging om de gesprekken met andere clubs. Dan pakte mijn zaakwaarnemer die op, zodat ik mijn focus op de trainingen en wedstrijden kon blijven houden. Ik ben aanvoerder en voel de verantwoordelijkheid om het seizoen met mijn team zo goed mogelijk af te sluiten.”

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer