Kaj Sierhuis schenkt Heracles Almelo eerste driepunter sinds twee maanden

Heracles weet sinds vanavond weer wat winnen is. Op Erve Asito versloeg de ploeg uit Almelo FC Utrecht met een late treffer. Kaj Sierhuis was, na de eerste overwinning sinds 18 december 2021, de gevierde man.

Foto’s: Sportfoto-Oost.nl

Voor de rust gebeurde er weinig, maar waren de geringe kansen wel voor de thuisploeg. Na vier zag Kaj Sierhuis een voorzet van Nikolai Laursen maar net onschadelijk worden gemaakt. Een kwartier later kon de spits wel uithalen, maar zag hij zijn inzet tot hoekschop worden verwerkt. Een paar minuten daarna wist de aangever zelf gevaar te stichten. Laursen zijn kopbal ging echter over het Utrechtse doel. De Domstedelingen wisten zelf niets in de melk te brokkelen.

Kansrijk tweede bedrijf

Direct na de pauze werden de gasten opeens wel dicht bij een treffer. Djevencio van der Kust schoot op de kruising en in hetzelfde gevaar schoot Mark van der Maarel over het doel. Ook Heracles werd weer gevaarlijk. De doelman moest redden op een inzet van Kaj Sierhuis en een omhaal van Bilal Basacikoglu. Namens FC Utrecht zou Henk Veerman twee keer gevaarlijk worden. De nieuwe spits van Utrecht schoot na een uur spelen via een Heraclied over het doel van Janis Blaswich, iets wat later via Mats Knoester met zijnet als eindstation zou gebeuren. Op zijn derde poging moest de Duitse doelman in actie komen, wat Blaswich later nog bij twee Utrechtse inzetten zou doen. Luca de la Torre was dichtbij namens de thuisploeg, zijn schot ging over over het Utrechtse doel. Zo saai als het eerste bedrijf kon zijn, zo kansrijk was het tweede.

Winnende treffer

Het zou tot de 83e minuut duren tot er een kans werd benut. Kaj Sierhuis ging drie minuten eerder nog alleen op De Keijzer af, maar hielp de kans om zeep. Nu nam de spits op goed aangeven van Basacikoglu aan, die de bal weer op fraaie wijze kreeg van Noah Fadiga, om de winnende treffer van dichtbij binnen te schieten. De eerste overwinning sinds 18 december 2021 was daarmee een feit. Heracles stijgt door de zege drie plekken en staat daarmee op een twaalfde plek in de Eredivisie. Een tegenvaller was het later uitvallen van de doelpuntenmaker. Sierhuis lijkt een zware knieblessure te hebben overgehouden en verliet het veld huilend.

Heracles Almelo – FC Utrecht 1-0

Scoreverloop

83′ 1-0 (Sierhuis)

Arbiter: Dieperink

Gele kaart: Van der Maarel (FC Utrecht), Quagliata, Basacikoglu (Heracles Almelo)

Opstelling Heracles Almelo: Blaswich, Fadiga, Rente, Knoester, Quagliata, Schoofs (46′ Sierra/88′ Hoogma), De la Torre, Kiomourtzoglou, Laursen, Sierhuis (90+3′ Szöke), Basacikoglu (88′ Hansson).

Opstelling FC Utrecht: De Keijzer, Van der Maarel (67′ Ter Avest), Van der Hoorn, Janssen, Van der Kust, Boussaid (60′ Ramselaar), Maher, Mahi (60′ Sylla), Timber, Douvikas (67′ Van der Streek), Veerman.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer