Roller Derby Twente

Rolschaatsen populair! Proeflessen bij Roller Derby Twente

Rolschaatsen is weer populair! Tijdens de verschillende lockdowns zijn veel mensen gaan rolschaatsen. Sportvereniging Roller Derby Twente zoekt deze ervaren en beginnende skaters en nodigt iedereen uit die fit(ter) wil worden als onderdeel van een team en meer uit deze opgedane rolschaatservaring wil halen. Ook nieuwelingen zonder ervaring zijn welkom. Roller Derby Twente rolschaatst al sinds 2010 en biedt twee keer in de week rolschaatslessen aan als onderdeel van roller derby: de sport waar de vereniging voor traint.

Foto: Michael Schrieber

De eerstvolgende open training (rolschaats-proefles) is op dinsdag 15 februari om 20:15u. Locatie: sporthal De Brug aan de Schipholtstraat 4 in Enschede. Aanmelden via training@rollerderbytwente.nl.

Open trainingen 2022: 15 februari (20:15u), 10 mei (19:00u) en 13 september (19:00u). Op een andere dag meetrainen is mogelijk.

“Op de fietssnelweg ‘de F35’ tussen Hengelo en Enschede en Hengelo en Borne, in de centra, de skateparken en op pleintjes. Sportvereniging Roller Derby Twente zag tijdens de verschillende lockdowns overal ervaren en nieuwe skaters. Op zowel rolschaatsen (met de wielen twee aan twee) als op inline skaters (alle wielen achter elkaar). Maar waar zijn deze skaters nu? Sportvereniging Roller Derby Twente zou deze skaters graag terugzien op haar trainingen. De vereniging is in staat om iedereen te leren rolschaatsen, maar iemand die al kan skaten is binnen de kortse keren een roller derby speler. Je moet wel tegen een stootje kunnen, maar ook daar train je naar toe. Sportvereniging Roller Derby Twente maakt iedereen skate-fit – ook als je al een langere tijd niet hebt gesport”, zegt hoofdtrainer Tamarah Swensen die in 2018 op de Wereldkampioenschappen in Manchester heeft gespeeld voor Team Nederland als jammer.

Open Training

Tijdens een open training leren nieuwe skaters van de ervaren skaters zowel rolschaatsvaardigheden als roller derby-vaardigheden. Naast skaten, behendigheid, houding, stoppen, springen en vallen, leer je hoe je een body-check (beuk) geeft en ontvangt. Deelnemers krijgen ook een voorproefje van het spelverloop door zelf volledig met full-contact deel te nemen, maar dan zonder skates en gaan een parcour skaten. Aanmelden via training@rollerderbytwente.nl. Het lenen van rolschaatsen en de verplichte helm en pols-, elleboog- en kniebescherming is via de vereniging mogelijk.

Roller Derby Twente

Roller Derby Twente bestaat sinds 2010 en is het tweede opgerichte roller derby team in Nederland. De vereniging traint op de dinsdagavonden in sporthal de Brug in Enschede en op de zondagochtenden in sporthal Groot Driene in Hengelo. Inmiddels hebben alle grote steden van Nederland een vereniging. De vereniging heeft leden uit heel Twente en zoekt skaters van alle genders en leeftijden. Roller derby is een sport die ontstaan is in Amerika en wordt gespeeld op een ovale platte baan in een sporthal. Twee teams van elk vier blockers (verdedigers) en elk een jammer (aanvaller) wisselen elkaar in jams van maximaal twee minuten af. De jammers scoren punten door de verdedigers te passeren. Het is de bedoeling dat de jammer van de tegenstander wordt tegengehouden. Dit mag worden gedaan door te blokkeren en te beuken met het bovenlichaam.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer