SVZW boekt nipte maar verdiende overwinning op DOS ’37

SVZW en DOS ’37 mochten zaterdag eindelijk weer een wedstrijd spelen. En dan meteen de derby in Vriezenveen, wel te verstaan.

Door Gerrit Koers

Foto’s: Jeroen Tempert sport-fotografie

SVZW miste een aantal basiskrachten, maar kon toch met een sterke opstelling beginnen. Om 14.45 uur floot scheidsrechter Luuk Zuijlen voor het begin van deze wedstrijd. Hij wist toen nog niet dat hij een drukke wedstrijd tegemoet ging.

Slordig in de passing

Vanaf het begin was SVZW de betere van de twee. In de 7e minuut kwam SVZW door middel van een schot met het eerste echte wapenfeit, DOS’37 keeper Patrick Nitert tikte de bal net over. Hierna zouden voor de ploeg uit Wierden nog twee schietkansen volgen. In de 13e minuut werd DOS ’37 voor het eers gevaarlijk. Een goede voorzet vanaf de zijkant, maar er was geen DOS’37 speler voor het SVZW doel om deze kans te benutten. Hierna gebeurde er lange tijd niets voor beide doelen. Beide teams waren slordig in de passing.

In het boekje

In 29e minuut kreeg SVZW de tweede corner. De bal moest voor de lijn worden weggehaald, maar kwam daarna terecht bij Aron Pouls: 0-1 voor SVZW. Vlak daarna kon Jesper Middelkamp de score uitbreiden, maar zijn vizier stond deze middag niet op scherp. In de 35e minuut kregen twee DOS’37 spelers, Wout Kikkert en Tijn Herkink, de gele kaart. Aron Pouls moest het veld geblesseerd verlaten. Zijn vervanger was Sven Bos. Vlak daarna ging er opnieuw een speler van DOS’37 in het boekje, voor commentaar op de leiding, namelijk Ronald te Morsche. In de laatste minuten voor rust kreeg SVZW nog twee goede mogelijkheden. Frank Smit zag zijn inzet via de lat overgaan. Stefan Maat zag dat de keeper van DOS ’37 te ver voor zijn doel stond. Zijn poging zou echter geen doel treffen.

Vrije kopkans

DOS’37 coach Jeroen Niks besloot om twee wissels toe te passen in de rust. Ondanks deze wissels is het SVZW dat weer het initiatief pakte. Sven Bos en Stefan Maat kregen allebei een kans, maar wisten deze niet te benutten. In de 52e minuut was Jesper Middelkamp veel sneller dan zijn tegenstander en gaf hij een goede voorzet op Frank Smit. Smit wist hieruit niet te scoren. In de 57e wisselde DOS voor de derde keer, Marnick Fokke loste Stan Tempert af. SVZW kreeg via Frank Smit opnieuw tweede goede kansen. Vooral de tweede kans, een vrije kopkans, had er eigenlijk wel in gemogen.

Over de streep

In de 69e ontving Freek Grondman de eerste gele kaart aan de zijde van SVZW. In de 80e minuut wisselde DOS ’37 nogmaals. SVZW probeerde de drie punten over de streep te trekken, waarmee dus geen haast geboden was. Dat kwam Maarten Smit op een gele kaart te staan, hij treuzelde volgens de scheidsrechter te lang bij een inworp. DOS ’37 was inmiddels overgegaan op alles of niets. Spits Menno Kamphuis nam het Wierdense doel onder vuur, maar doelman Julian Bakker wist het schot te keren.

Prima steekbal

Stefan Maat had in de 87e minuut last van kramp en werd vervangen door More Kippers. Twee minuten later kwam DOS door een tweede gele kaart met tien man te staan. DOS ’37 gooide in het laatst steeds hoge ballen voor het doel van SVZW, daardoor bleef het spannend. SVZW was dan wel de betere van de twee, maar hoe vaak gebeurt het niet dat er toch een goal valt uit deze situaties. In de 90e minuut gaf More Kippers een prima steekbal op Jesper Middelkamp. Hij kan daardoor alleen op de doelman van DOS af, maar wist deze niet te passeren.

Tien gele kaarten

DOS ’37 wisselde Boers nog voor Kikkert, waarna er nog tien minuten blessuretijd zouden volgen. Daarin kreeg Julian Bakker de gele kaart, omdat hij er volgens de leidsman te lang over deed een uittrap te nemen. Ook Lars van Putten kreeg de gele prent, voor het maken van een overtreding. De scheidsrechter was toen nog niet klaar met het trekken van de gele kaart, want ook aan de zijde van DOS werd er nog een uitgedeeld. Uiteindelijk floot de scheidsrechter af voor het einde van de wedstrijd, waarin hij maar liefst tien gele kaarten trok.

SVZW is blij met de verdiende drie punten, een mooie herstart van de competitie. Door dit resultaat stijgen de Wierdenaren naar de zesde plaats op de ranglijst. Op zaterdag 26 februari speelt SVZW een uitwedstrijd tegen Hierden.