VKC

’t Vlaggenschip van De Walvisch moet hozen tegen VKC’03 Heren 1

De eerste wedstrijd van het seizoen werd gespeeld in Tubbergen, de verwachtingen waren hoog maar Tubbergen wist zich toen knap staande te houden en sleepte een 12-8 overwinning binnen. Ditmaal moest er rond de klok van 20.00 uur op de Campus van Groningen worden aangetreden en wederom werd, gezien de kampioensambities van De Walvisch, een sterk team verwacht. Helaas kon VKC’03 weer niet over de voltallige selectie beschikken door de bekende omstandigheden waardoor de spelers van Heren 2 ook mee mochten naar het hoge noorden. Dit kon nog weleens een intense wedstrijd worden.

Foto: VKC’03

Ietwat eerder dan gepland gaat de wedstrijd van start. Het is VKC’03 dat de eerste opgelegde kansen grandioos weet te missen. Topscorer Rob Kienhuis heeft het vizier niet op scherp en weet zijn ploeg meermaals niet de openingstreffer te verschaffen. De Walvisch maakt hier dankbaar gebruik van en weet als eerste het scorebord naar haar hand te zetten. Uiteraard weet Bram Paus wel het net te vinden en maakt in de eerste periode 3 doelpunten. Groningen maakt er 2 en zodoende zal VKC’03 de tweede periode starten met een 4-2 voorsprong.

Coach Renes baalt van de gemiste kansen. ‘Dit moet gewoon beter, het is allemaal slappe hap!’

Renes kreeg gelijk en de studenten kwamen langs zij, het is Groningen dat er snel 4-4 van weet te maken en we hebben weer een wedstrijd! Gelukkig weet niemand minder dan onze steun en toeverlaat uit Heren 2, Tim Harmelink, VKC weer op voorsprong te zetten. Goed voorbeeld doet volgen. Rogier Krom keerde na afwezigheid terug in de basis en kan zelfs 2x raak schieten. De ban lijkt ineens gebroken bij ’t Vlaggenschip, het regent doelpunten waardoor ’t Vlaggenschip nu moet gaan hozen. Zelfs met een uitsluiting van de Tubbergse keeper en een penalty voor De Walvisch brengt geen uitkomst voor de thuisploeg. VKC’03 maakt er deze periode 7 en Groningen 1. Tussenstand: 5-11

Aan het begin van de 3e periode is het duidelijk. De lichaamstaal van de studenten spreekt boekdelen. Waarschijnlijk hebben ze gisteren inderdaad geëscaleerd bij de Heerenborrel waardoor het mentaal en fysiek een uitputtingsslag bleek voor de studenten. Sem Meijer, die de heren aldaar goed kent deelt nog een steek onder water uit door deze periode 2x te scoren. Ook de gebroeders Krom doen nog een duit in het zakje en zo sluit de 3e periode met een tussenstand van 8-15.

De vierde periode werd nog wel verwacht dat de heren uit Groningen vol gas zouden geven. Dit bleek eventjes het geval maar nadat opnieuw Rogier Krom het net weet te vinden is het klaar. Ook op Twan Harmsen van Heren 2 werd een beroep gedaan, niet voor niets want ook hij weet met een goed schot de keeper te verschalken. Evenals Jurian Krom, die goed uit de startblokken kwam deze wedstrijd,die 2x van zich doet spreken. De Walvisch weet nog eenmaal het doel te vinden maar het slotakkoord is voor Sem Meijer. Het blijkt dat hij zich hier thuis voelt en weet zijn 3e te maken. Van een intense wedstrijd was geen sprake. Dit betekend een 9-20 overwinning voor VKC’03.

Doelpunten

Jurian Krom 5x
Rogier Krom en Bram Paus 4x
Sem Meijer 3x
Tim Harmelink, Gerben Eertman,Twan Harmsen en Rob Kiennhuis allen 1x

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer