Den Ham snoept puntje mee tegen Be Quick Zutphen

Den Ham heeft zaterdag een puntje mee weten te snoepen tegen Be Quick. Het duel in Zutphen eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Nagenoeg niemand van de Hammer spelers haalde zijn normale niveau. Dan ook nog moeten spelen op een vrij harde kunstgrasmat, tegen een irritante ploeg, dat was de eerste speelhelft iets te veel van het goede.

Afwezigheid

Door de afwezigheid van Randal van Haarst en Thomas Remmink wegens ziekte koos trainer Weghorst voor Luuk Kuiper op de positie van rechtsback en Kevin Ruiterkamp op de positie van linksvoor. Rechtsvoor en op het middenveld werden deze spelers echter gemist. Na zeven minuten spelen stond Den Ham al op een 1-0 achterstand. Een vrije trap van zo’n 25 meter van Melvin Everts ging onder de muur door. De muurligger ontbrak en doelman Ekkel zag de bal te laat aankomen. Vijf minuten later was het Luuk Kuiper die zijn afstandsschot op de lat zag spatten.

Rode kaart

Daarna ging Den Ham mee in het zuigende spelletje van de ploeg uit Zutphen. De oudste man van Be Quick Zutphen, de 38-jarige Huseyin Cengiz, was bij elke vrije bal betrokken. Mede daardoor ontstond er een gespannen sfeer waarbij in de 34e minuut Michiel Schurink met een rode kaart van het veld werd gezonden. Hij werd van achteren getorpedeerd bij een aanvallende actie, waardoor hij viel. In het zwaaien van zijn armen om de val te breken, zag de scheidsrechter tot verbazing van velen een slaande beweging, gevolgd door een rode kaart.

Er als de kippen bij

De rust werd met een 1-0 tussenstand bereikt. Na de pauze, waarin trainer Weghorst ongezouten zijn spelers vertelde hoe hij erover dacht, waren er een paar omzettingen. Mark Nijenhuis kwam op de positie van rechtsback, waardoor Kuiper op zijn vertrouwde stek op het middenveld kwam. Ruben Kelder kwam daardoor meer op de linkerkant te spelen. In de 63e minuut ging doelman Vogt van Be Quick Zutphen enigszins in de fout. Hij speelde de bal op Anil Akdogan, die hem niet onder controle kreeg, waarna Luuk Kuiper er als de kippen bij was om de 1-1 te scoren.

Niet thuis

Toen slechts enkele minuten later ook Jamiro Steenbergen wegens natrappen met direct rood naar de kant kon, waren beide ploegen weer in evenwicht qua spelers. Den Ham was daarna de beter voetballende ploeg. Nestor Cengiz was moe en liep geen meter meer te veel, waardoor de angel ook redelijk uit de Zutphense ploeg was verdwenen. Via Kelder en Kuiper had Den Ham nog een paar kansjes, gescoord werd er deze middag echter niet mer. Al met al een terechte uitslag van deze wedstrijd, waarbij de Hammenaren met name in de eerste helft niet thuis gaven

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer