DOS ’37 vindt aansluiting bij middenmoot met overwinning op Nunspeet

In het belangrijke duel tegen Nunspeet bezorgde DOS’37 zichzelf zaterdag een opsteker door te winnen. De enige treffer van Ronald te Morsche vormde de aansluiting bij de middenmoot.

Door Herman Kottier

De Vriezenveners staan op drie punten van nummer vier Bennekom. Tegen Nunspeet werd het een mooie wedstrijd, waarin beide teams weinig voor elkaar onder deden.

Perfect op het hoofd

In de eerste helft was het elftal van hoofdtrainer Jeroen Niks de betere. Het nam het initiatief en stond verdedigend sterk. Toch kwam de eerste echte doelpoging in het duel namens de thuisploeg van de voet van Emiel Goud. DOS ’37 antwoordde direct via Hidde Boers, die doelman Jardi Niebeek noopte tot een redding. Miste Ronald te Morsche eerst nog net een voorzet van Shakki Mohamed, de tweede van Koen Nijkamp was wel raak. De laatste plaatste na goed door verdedigen van Hidde Boers de bal perfect op het hoofd van de Vriezenveense aanvaller. Hij kopte beheerst binnen: 0-1.

Nodige onrust

Het werd ook de ruststand, omdat Vincent Huisman en Andrew Galea hun kansen voor de thuisclub zagen mislukken. DOS’37 kwam aan het begin van het tweede deel redelijk goed uit de startblokken. Shakki Mohamed zag dat zijn schot op het nippertje werd gekeerd door doelman Bram Beek. De invaller zag tot zijn eigen opluchting even later de van richting veranderde kopbal van Ronald te Morsche op de lat eindigen. Daarna zorgde Nunspeet voor de nodige onrust bij de gasten door vol op de aanval te spelen met daarbij goede mogelijkheden.

Foto: Jeroen Tempert sport-fotografie

Ultieme redding

De poging van afstand door Bram van de Worp vormde de inleiding. Met name Marnix Tissingh kwam niet tot een afronding. Zijn schot werd onschadelijk gemaakt door doelman Patrick Nitert, gevolgd door kopbal net over het doel en een vrije trap die in de muur eindigde. Ook verwerkte opnieuw doelman Nitert met een ultieme redding de prima genomen vrije schop van Patrick Pluim tot een hoekschop, die niets opleverde. Door alle blessurebehandelingen en de vele wissels kwam de extra speeltijd op maar liefst tien minuten. Daarin wisten beide ploegen ook niet te scoren.

De gastheren zagen DOS’37 na dit duel tot op twee punten naderen in de ranglijst. De Vriezenveners wonnen namelijk volledig verdiend met 0-1.

Nunspeet – DOS ’37: 0-1 (0-1)

Scoreverloop

43′ 0-1 (Te Morsche)

Opstelling DOS’37: Nitert, Kikkert, Olde Olthof, Derksen, Fokke (74′ Menno Kamphuis), Michel Kamphuis, Schoonewille, Mohamed (86′ Kikkert), Boers, Te Morsche, Nijkamp (77′ Fraterman).

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer