FC Twente wint in blessuretijd in Waalwijk, reserves verslaan sc Heerenveen

FC Twente won vrijdagavond op de valreep met 1-2 in Waalwijk. Daarmee boekten de Tukkers de eerste uitzege op RKC Waalwijk sinds 2012. Ricky van Wolfswinkel opende de score, waarna Odgaard namens de Brabanders voor de gelijkmaker tekende. Dimitri Limnios zorgde in de slotfase voor de verdiende zege. Maandag kwamen de reserves in actie tegen sc Heerenveen. Het duel in de reservecomeptitie werd met 3-4 gewonnen. 

Foto’s: Sportfoto-Oost.nl (archief)

Vlak voor de wedstrijd in Waalwijk vrijdagavond begon, viel aanvoerder Robin Pröpper uit met een blessure. In het hart van de defensie zou hij worden vervangen door Max Bruns, die daarmee zijn basisdebuut maakte. De jonge verdediger liet een sterke indruk achter.

In blessuretijd

Halverwege de eerste helft maakte Ricky van Wolfswinkel met zijn twaalfde doelpunt van het seizoen de 0-1. Niet afgemaakte kansen voor Misidjan en Rots zorgden er na de rust voor dat de tweede Twentse treffer niet werd gemaakt. Odgaard wist aan de Waalwijkse kant wel het net te vinden. Zijn schot in de verre hoek liet doelman Lars Unnerstall kansloos. FC Twente ging daarna op zoek naar een nieuwe voorsprong. Het duurde tot in blessuretijd voor de verdiende zege werd verzekerd. Na goed doorkoppen van verdediger Julio Pleguezuelo scoorde Dimitris Limnios.

RKC Waalwijk – FC Twente: 1-2 (0-1)

Scoreverloop

23’ 0-1 (Van Wolfswinkel)

74’ 1-1 (Odgaard)

90’ 1-2 (Limnios)

Gele kaart: Van der Venne, Bel Hassani (RKC Waalwijk), Brenet, Bruns (FC Twente)

Scheidsrechter: Martin Perez

Toeschouwers: 5.364

Opstelling RKC Waalwijk: Vaessen, Gaari, Oukili, Meulensteen (46’ Bakari), Touba, Büttner (85’ Wouters), Anita, Van der Venne (72’ Kuipers), Van den Buijs (61’ Bel Hassani), Odgaard, Kramer.

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Brenet, Pleguezuelo, Bruns, Smal, Sadilek, Zerrouki, Vlap (78’ Ugalde), Misidjan (78’ Limnios), Van Wolfswinkel, Rots (78’ Cerny).

Reserves verslaan sc Heerenveen

In het kader van de reservecompetitie speelde FC Twente maandagmiddag tegen sc Heerenveen. Op Sportpark Skoatterwâld werd een 3-4 zege geboekt. De gastheren kwamen na acht minuten al op voorsprong, maar Denilho Cleonise zorgde met twee treffers voor een 1-2 voorsprong na twintig minuten spelen. Vaclav Cerny was vanaf elf meter succesvol, kort daarna scoorde Dimitiris Limnios net als vrijdagavond in Waalwijk. Vijf minuten voor de pauze kwam sc Heerenveen terug via Stevanović. Na een doelpuntrijke eerste helft duurde het na de thee even voordat de doelpunten weer zouden vallen. Met nog een klein kwartier te spelen, benutte Heerenveen nog  een strafschop. Zo werd de eindstand van 3-4 bepaald.

sc Heerenveen – FC Twente: 3-4 (2-4)

Scoreverloop

08′ 0-1 (Musaba)

14′ 1-1 (Cleonise)

21′ 1-2 (Cleonise)

32′ 1-3 (Cerny, pen.)

34′ 1-4 (Limnios)

40′ 2-4 (Stevanović)

77′ 3-4 (Akujobi, pen.)

Opstelling FC Twente: Van der Gouw, Troupee, Driezen (46′ Donald), Pierie (60′ El Messaoudi), Geypens (46′ Stacie), Staring, Bosch, Cerny, Limnios, Ugalde, Cleonise (82′ Wehmeyer).

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer