SVZW wint eenvoudig in Hierden

Zaterdag 26 februari reisde SVZW af naar Hierden voor de wedstrijd tegen de plaatselijke VV. Onder prachtige weersomstandigheden floot scheidsrechter Robert de Wit om 15.00 uur de wedstrijd op gang.

Door Gerrit Koers

Foto omslag: Henk Steen

SVZW liet meteen zien dat het voor de winst naar Hierden was gekomen. In de vierde minuut scoorde Frank Smit voor de eerste keer deze middag. Maar hij stond buitenspel, dus werd het doelpunt terecht afgekeurd.

100e goal

Hierna ging SVZW op dezelfde voet verder. Hierden kreeg geen kans om aan te vallen, met als gevolg kansen voor Stefan Maat en Frank Smit. In de 23e minuut tekende Frank Smit dan wel voor de 0-1. Dit markeerde de 100e goal die Frank Smit in competitieverband maakte. Dit deed hij voor Enter Vooruit, DETO en SVZW. Iets later stond SVZW niet helemaal goed bij een snelle uitbraak van Hierden en was het Martijn de Ruiter die voor de 1-1 zorgde. Maar na 38 minuten spelen bereikte Stefan Maat medespeler Jesper Middelkamp, die voor de 1-2 tekende. Dezelfde Maat bereikte vlak voor rust Frank Smit, die met zijn 101e goal ook de 1-3 maakte.

Frank Smit

Nummer vier

Dezelfde Frank Smit hoefde de bal ver in de tweede helft alleen maar in het doel te schuiven, na een mooie voorzet van Jesper Middelkamp. Hiermee maakte hij zijn derde van de middag en dus de 1-4. In de 86e minuut volgde nummer vier voor Frank Smit, dus de eindstand van 1-5. Een mooie en dik verdiende overwinning voor SVZW, dat door dit resultaat naar de vijfde plaats op de ranglijst is geklommen. Deze week volgen twee thuiswedstrijden. Vandaag, op dinsdag 1 maart, staat de inhaalwedstrijd tegen DTS Ede  op Het Lage Veld in Wierden gepland. Op zaterdag 5 maart speelt de ploeg thuis tegen het kwakkelende Go Ahead Kampen.

Opstelling SVZW: Bakker, Grondman, de Jong, F. Smit, Scholten (80′ Buimer), Middelkamp, Geelen, M. Smit, Pouls (80′ Breukelman), Maat, van Putten (75′ S. Jansen).

Scoreverloop

33′ 0-1 (F. Smit)

34′ 1-1 (Ruiter)

39′ 1-2 (Middelkamp)

44′ 1-3 (F. Smit)

80′ 1-4 (F. Smit)

90′ 1-5 (F. Smit)

Foto: Henk Steen
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer