Apollo 8 Ds1-Voltena Ds1 dd 27-02-2022 Uitslag 3-0 (82 van 87)

Opnieuw winst voor Apollo 8

Na de overwinning in de kwartfinale van het nationale bekertoernooi wist Apollo 8 opnieuw de volle winst te pakken. In Borne werd in drie sets gewonnen van Voltena.

In de eerste set ging de stand gelijk op. De thuisploeg had moeite om afstand te nemen en grip te krijgen op het aanvalsspel van de tegenstander. Toch wist Apollo 8, zoals wel vaker, toe te slaan bij de big points. De setwinst ging naar de thuisploeg met 25-23. Vanaf dat moment ging de thuisploeg beter draaien en nam het aan het begin van de tweede set al afstand (8-2). Dat werd niet meer uit handen gegeven en de winst werd gepakt met 25-17. In dezelfde cijfers werd ook de derde set gewonnen en daarmee opnieuw een overwinning voor Apollo 8. Hierdoor stijgt het team een plekje naar de derde positie op de ranglijst in de eredivisie.

Goed spel

Na de winst reageert speelster Eline Gommans op de wedstrijd. ‘Voltena is een team wat een ander spelletje speelt dan de andere teams. Tijdens de eerste set duurde het even voordat we hun spel door hadden en lieten we ze dichtbij komen. Nadat we het spelletje door hadden konden we de wedstrijd naar eigen hand zetten en meer druk zetten met een goede service en sterk blok-verdedigingsplan. In de tweede en derde set lieten we goed spel zien en wisten we de punten in Borne te houden’.

Stempel drukken

‘Het was lastig om onze stempel op de wedstrijd te drukken’, vertelt trainer Bart Oosting na de wedstrijd. ‘Voltena speelt een ander type aanvalsspel dan de rest van de teams in de eredivisie. We wisten vooraf wat we moesten doen, maar het bleek in de praktijk lastig om dat direct toe te passen. Toen we eenmaal zagen wat er moest gebeuren hadden we de wedstrijd onder controle en kwam de overwinning in drie sets niet in gevaar’.