Jolly Jumpers beker

Jolly Jumpers door naar halve finale van de Carla de Liefde Trofee

Op woensdagmiddag vertrokken de Tubbergse dames om 16.30 uur richting Voorburg voor de kwartfinale van de Carla de Liefde Trofee. CobraNova staat bovenaan in de promotiedivisie en versloeg eerder eredivisionist Triple Threat.

Met 300 man publiek op de tribune was het een waar spektakel. De Tubbergse ploeg liet zich niet onder druk zetten door de sfeer en hield rust en overzicht. CobraNova opende na drie minuten de score met een driepunter waarna de dames in het rood de voorsprong snel overnamen. Er werd gecontroleerd basketbal gespeeld en er stond een team op het veld. Het eerste kwart werd afgesloten met een 8-21 voorsprong.

Het grote aantal publiek dat op de wedstrijd was afgekomen zorgde voor sfeer. Het tweede kwart werd er door hoofdcoach Chris Stomp doorgewisseld en speelde iedereen uit Tubbergen. CobraNova blijft vechten voor elke bal, daar hadden de Jumpers soms wat moeite mee. Met een voorsprong van 21-38 gingen beide teams de kleedkamers in.

Het derde kwart begon rommelig aan de kant van de roodhemden. CobraNova profiteerde van de ‘fouten’ die werden gemaakt aan de kant van de Jumpers. Er werden simpele ballen weggegooid en de communicatie was ver te zoeken. De ploeg uit Voorburg kreeg met een 9 punten achterstand vertrouwen in de wedstrijd. Door gecontroleerd te spelen aan de kant van JJ kwam CobraNova niet dichterbij. Derde kwart eindigt in 36-48 voorsprong.

In het vierde kwart hielden de Tubbergse meiden het hoofd koel ‘keep it simple’. Met sterke verdedigende acties en rust in de aanval wist JJ de voorsprong te behouden. De wedstrijd werd slim en gecontroleerd afgesloten. Jolly Jumpers wint met 46-65 van CobraNova en gaan door naar de halve finale van de Carla de Liefde Trofee.

Een winst van 19 punten op een doordeweekse speeldag is een knappe prestatie! De coaches zijn enorm trots op wat de dames hebben gepresteerd. Afgelopen wedstrijden was er veel energie en bereidwilligheid om hard te werken.

De halve finales worden in de vorm van een Final Four in het weekend van 25 en 26 maart afgewerkt. Jolly Jumpers speelt in de halve finale dan tegen Den Helder. Maar eerst nog de focus op de competitie wedstrijden.

Aanstaande zaterdag spelen de Jumpers een belangrijke wedstrijd tegen Martini Sparks. Er wordt om 19.00 uur gespeeld in Groningen. Een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen.