MVV ’29 wacht na winst op BVV Borne lastige uitwedstrijd in Rossum

Zondag treft MVV ’29 in Rossum een lastige opponent. Afgelopen zondag werd er in Borne aangetreden tegen de plaatselijke BVV.

Onder leiding van de uitstekend fluitende Illian Groothuismink was het spelbeeld direct vanaf het begin duidelijk. MVV ’29 was vooral aan de bal, BVV Borne loerde ingezakt op de counter.

Heerlijk begin

Al vroeg in de wedstrijd nam MVV’29 een 0-2 voorsprong door doelpunten van aanvoerder Cas Oude Avenhuis en Bart Boerrigter. Echter binnen enkele minuten van onachtzaamheid bij MVV’29 stond het al snel weer 2-2. Voor de neutrale toeschouwer een heerlijk begin van de wedstrijd. Na een half uur spelen kwam  MVV’29 weer op voorsprong. Een vrije trap op de rand van het strafschopgebied was een koud kunstje voor Bart Oerbekke: 2-3. Kort daarop kon diezelfde Oerbekke de voorsprong uitbreiden. Echter plaatste hij geheel vrijstaand voor de keeper zijn kopbal aan de verkeerde kant van de paal. Nog balend van deze gemiste kans was het Borne dat een aanval over meerdere schijven prachtig afrondde: 3-3. Dit was tevens de ruststand.

Tweede ballen

In de rust werden de neuzen weer dezelfde kant opgezet. MVV ’29 begon goed aan de tweede helft en dit resulteerde direct na rust tot een gevaarlijke situatie rond het strafschopgebied, waarbij een speler van Borne op onreglementaire wijze een MVV-er probeerde af te stoppen. Wederom een vrije trap op randje zestien, deze keer de beurt aan Daan Scholten. Deze stuurde zijn kanonskogel in de linkerbovenhoek: 3-4. Borne probeerde in de tweede helft met opportunistisch spel gevaarlijk te worden. Op wat hachelijke situaties na leverde dit geen grote kansen op. Het centrale duo Nick Hofhuis en Stefan Kerkhof gaf niets weg en tweede ballen werden door de sterk spelende Milan Weiss vakkundig gewonnen. De ontstane ruimtes die hierbij vielen werden in de omschakeling niet goed uitgespeeld door MVV ’29, omdat er te vaak voor eigen succes werd gekozen waar misschien anderen er beter voor stonden. Hierdoor bleef Borne hopen op een stuntje.

Kort voor tijd gooide de ingevallen Floris Oude Nijhuis de wedstrijd in het slot door na goed voorbereidend werk van Jop Maathuis en Cas Oude Avenhuis de 3-5 op het scorebord te zetten. Hiermee is de aansluiting met de bovenste plaatsen voorlopig behouden.