De Tukkers na knappe overwinning bij WVV ’34 thuis tegen DSVD

Zondag speelt De Tukkers thuis tegen het vlaggenschip van DSVD. Afgelopen weekend boekte de ploeg uit Albergen nog een knappe overwinning op WVV ’34.

Onder prachtige weersomstandigheden ging De Tukkers afgelopen zondag op bezoek bij de nummer drie op de ranglijst: WVV’34. In een boeiend duel waren de Albergenaren over de gehele negentig minuten gezien de betere en wonnen verdiend met 1-3.

Aftasten

In de beginfase van de wedstrijd was het van beide kanten aftasten. Zowel WVV als De Tukkers probeerde voetballend tot kansen te komen. Het eerste wapenfeit was voor de thuisploeg na een kwartier spelen. Wouter Horstink werd in de combinatie vrijgespeeld en kwam in kansrijke positie. Doelman Rens Davina verkleinde zijn doel goed en redde in de korte hoek. De corner die daaruit volgde werd naast gekopt. Naarmate de eerste helft vorderde, kwam De Tukkers steeds beter in haar spel, dat leverde ook enkele mogelijkheden op. Het schot van Sjoerd Visschedijk kon ternauwernood geblokt worden door een verdediger van de groen-gelen. Een paar minuten later probeerde Tim Haarhuis het met een schotpoging, maar deze ging recht op de doelman af.

Prachtig in de bovenhoek

Uit de omschakeling kwamen de Albergenaren in minuut 34 op een 0-1 voorsprong. Sjoerd Visschedijk veroverde de bal op het middenveld en stuurde Mart van der Heiden de diepte in. De spits van De Tukkers kon alleen op doelman Kevin Smit af. De goalie van de thuisploeg leek het schot van Van der Heiden te keren, maar via zijn hand ging de bal toch nog het doel in. Een vijftal minuten later verdubbelde Sjoerd Visschedijk de voorsprong. Ditmaal was het Joep Egberink die de bal veroverde, waarna via een paar schijven Kjell Huisman in balbezit kwam. Laatstgenoemde wist Visschedijk te bereiken aan de linkerkant. De aanvoerder van de zwart-witten dribbelde iets naar binnen en schoot vervolgens het leer prachtig in de bovenhoek: 0-2.

Fysiek spel

In het tweede bedrijf wist WVV al snel de aansluitingstreffer te scoren. Een hoekschop vanaf de rechterkant werd door Tom Brummelhuis via de binnenkant van de paal binnen geknikt: 1-2. De gastheren gingen weer geloven in een resultaat en probeerden met veelal fysiek spel het voetbal van De Tukkers te ontregelen. Dit geloof was slechts van korte duur, want tien minuten later wisten ook de Albergenaren te scoren uit een hoekschop. Tim Haarhuis verlengde met zijn hoofd waardoor Sjoerd Visschedijk bij de tweede paal kon uithalen. Via de paal en de rug van de doelman rolde de bal uiteindelijk het doel in: 1-3.

In de slotfase vielen er aan beide kanten nog twee doelkansen te noteren. De doelman van WVV moest handelend optreden op een afstandsschot van de ingevallen Robin Kwast. Aan de andere kant was het Mahmoud Jaafil die zijn inzet gekeerd zag worden door doelman Rens Davina.