NEO verdedigt koppositie na gelijkspel bij Bon Boys opnieuw tegen Achilles ’12

Dit weekend mag NEO eindelijk weer eens thuis spelen, wanneer Achilles ’12 op bezoek komt. De geslepen en ervaren ploeg van Omar Wennink koppelt sterke wedstrijden dit seizoen aan relatief onverwachte missers, maar dat de ploeg overloopt van kwaliteit moge helder zijn. Schalkhaar werd daar afgelopen weekend de dupe van. 

Op een zonovergoten sportpark de Greune wist NEO afgelopen weekend een eerste aanval op de koppositie af te slaan. Tegen het goed presterende Bon Boys werd gelijkgespeeld en daar hadden beide partijen na afloop wel vrede mee.

Terechte afspiegeling

NEO begon sterk aan het duel en Jochem Stam schoot een vrije trap rakelings naast het doel van Jens Keemers. Halverwege de eerste helft kwam de verdiende voorsprong op het scorebord. Mauro Lohuis denderde het strafschopgebied binnen, bediende Jochem Stam en die werd ten val gebracht. De gegeven strafschop was terecht en Stef Rompelaar klaarde de klus: 0-1. Op dat moment een terechte afspiegeling van de veldverhoudingen. Korte tijd later claimde NEO opnieuw een strafschop na een overtreding op Stef Rompelaar en ook over deze zou geen enkele twijfel geweest zijn, maar arbiter Endeman besloot dat een tweede penalty blijkbaar te veel van het goede was. Tot overmaat van ramp werd ook nog een goal van NEO afgekeurd wegens vermeend buitenspel, terwijl de beelden later zouden aangeven dat daar geen sprake van was.

Slordig in de passing

NEO leek met de voorspring te gaan rusten, maar vlak voor de pauze kwam Bon Boys op gelijke hoogte. Een verkeerde crosspass werd onderschept en via een steekbal kwam de bal bij Martijn Richters die via het been van Coen ten Tusscher raak schoot. Zo werd er toch een 1-1 ruststand genoteerd. Na de thee zagen de toeschouwers een belabberd startend NEO. De duels werden slap aangegaan en de ploeg was erg slordig in de passing. Het leverde meerdere hoekschoppen voor de thuisclub die echter niets opleverden. Bon Boys was in die fase veel feller, ging de duels met veel meer passie aan creëerde op die manier een overwicht zonder dat dat tot veel uitgespeelde kansen leidde. In die fase was er ook de gele kaart voor Frank Valley, waar Bon Boys wellicht terecht claimde dat het een doorgebroken speler betrof.

Puntendeling

De slotfase van het duel blonk niet uit door goed voetbal, maar de spanning vergoedde veel. In die laatste fase kreeg NEO nog twee kansen. Eerst kon een strakke voorzet net niet verzilverd worden door twee inlopende spelers en in de dying seconds leek Mike Engelsman te kunnen scoren na een niet goed verwerkt schot van Jochem Stam.Het leer belandde echter net achter de youngster, waardoor hij de bal niet goed kon verwerken. Al met al een puntendeling waarmee beide partijen konden leven en door het verlies van Schalkhaar blijven NEO en Bon Boys op de eerste twee plaatsen staan.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer