Jolly Jumpers - Herman Zandhuis 060322

Jolly Jumpers wint in Groningen

Op zaterdagavond om 19.00 uur speelde Jolly Jumpers een uitwedstrijd in Groningen. De vorige wedstrijd werd redelijk dik gewonnen door de Tubbergse dames. Maar een uitwedstrijd tegen Martini Sparks is altijd lastig.

De Jumpers begonnen enorm sterk aan het eerste kwart. Elke bal ging feilloos door het netje. De verdediging zat goed dicht en de thuisploeg creeërde hierdoor weinig, waardoor er bijna niet werd gescoord door Martini Sparks. Stand na het eerste kwart 13-32 voor de Jumpers.

Belangrijk was, om dit spel door te zetten en gecontroleerd te gaan spelen. Zo gezegd, zo gedaan. Maar Martini Sparks thuis is gevaarlijk en langzamerhand vindt de thuisploeg gaten in de verdediging van de Jumpers. Doordat er niet goed gecommuniceerd werd door de Tubbergse meiden, komt Martini Sparks wat terug. Beide teams gaan rusten met een stand van 32-49 in het voordeel van Jolly Jumpers.

Het derde kwart is belangrijk voor de Tubbergse dames. Niet inzakken, gecontroleerd en slim spelen werd duidelijk naar elkaar benoemd. Dit werd in de eerste paar minuten goed opgepakt, maar toch laat Jolly Jumpers rommelig spel zien. De Martini Sparks profiteren hier meteen van en dit zie je terug in de stand. De thuisploeg vecht zich terug tot een 50-62 stand na kwart 3.

Het vierde en laatste kwart werd slap begonnen aan de kant van de Jumpers. De ballen vielen niet meer, dus koppen bij elkaar en beginnen in de verdediging. Dit werd goed opgepakt, waar hier en daar wat slimmer gespeeld kon worden. De wedstrijd werd goed uitgespeeld en de punten gaan mee naar Tubbergen. Jolly Jumpers wint met 69-81 van Martini Sparks uit Groningen.

Volgend weekend speelt Jolly Jumpers een thuiswedstrijd tegen Cangeroes. Er wordt om 18.45 uur gespeeld in Sportcentrum De Vlaskoel.