Apollo 8

Apollo 8 wint eredivisietopper van Sliedrecht Sport

In de volleybaleredivisie stond op zaterdag 5 maart de topper Apollo 8 tegen Sliedrecht Sport op het programma. In drie spannende sets was Apollo 8 te sterk voor de huidige nummer twee van de ranglijst.

Foto: Jan Bredewoud

Na de midweekse nederlaag tegen Zwolle speelde Apollo 8 een thuiswedstrijd tegen de regerend landskampioen Sliedrecht Sport. Dit seizoen was Sliedrecht al twee keer te sterk (Super Cup en competitie) voor het team van Thijs en Bart Oosting. In een goed gevulde sporthal De Veste in Borne kreeg het publiek een spannende wedstrijd te zien. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en vanaf het begin van de wedstrijd ging de stand gelijk op. Bij de twintig punten aangekomen was het stuivertje wisselen. Apollo 8 kwam op 22-20 voorsprong, maar even later stond het 23-23. De thuisploeg wist op setpoint te komen. Het eerste setpoint werd nog weggewerkt door Sliedrecht, bij het tweede setpoint sloeg Apollo 8 toe (26-24). Ook in de tweede set liep het spel gelijk op, maar met de stand 18-22 leek de winst naar de bezoekers te gaan. Apollo 8 gaf niet op en knokte zich terug tot 23-23 en pakte vervolgens de voorsprong en de setwinst (27-25). Sliedrecht gaf zich nog niet gewonnen en opnieuw kreeg het publiek een prachtige volleybalstrijd voorgeschoteld. Vanaf de zeventien punten wist Apollo 8 een gaatje te slaan dat niet meer werd weggegeven. De set werd met 25-22 gewonnen en daarmee een 3-0 overwinning voor de thuisploeg. Apollo 8 verstevigt hiermee de derde positie op de ranglijst. Sliedrecht Sport blijft de huidige nummer twee.

Wat een wedstrijd

Speelster Jette Kuipers kan het bijna niet geloven. ‘Wat een wedstrijd’, zegt ze. ‘We hadden Sliedrecht op alle fronten goed onder druk en zo ging het in alle sets gelijk op. We bleven elk punt met volle overtuiging spelen en dit resulteerde in een mega gave wedstrijd en 3-0 winst voor ons! We hebben er heel hard voor gestreden’.

Aanvallend één van de beste wedstrijden

‘Na de teleurstellende wedstrijd tegen Zwolle boekten we een mooie en verdiende overwinning tegen Sliedrecht’ vertelt een trotse Bart Oosting. ‘Waar het in Zwolle niet lukte om dwingend en agressief te spelen was dat zaterdag wel het geval. Aanvallend gezien speelden we één van onze betere wedstrijden in de eredivisie. Aan de hand van gevarieerd aanvalsspel, een lage foutenlast en een hoog scoringspercentage wisten we de druk er continu op te houden’.

Halve finale beker

Op donderdag 10 maart speelt Apollo 8 de halve finale in het Nationale bekertoernooi. De Bornse eredivisionist speelt een uitwedstrijd tegen VV Utrecht. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer