Be Quick ’28 is Den Ham de baas

In een leuke pot voetbal op het terrein van Be Quick ’28 trokken de gastheren zaterdag aan het langste eind. Gezien het vertoonde spel, met een technisch zeer begaafde thuisploeg, was daar eigenlijk niet zo veel op af te dingen.

Echter, de beste kansen waren wel degelijk voor de Hammenaren. In de eerste minuut kreeg Rane Kootstra al een dot van een kans voor Den Ham. In de 12e minuut wist doelman Ekkel met een prima reflex een inzet van Be Quick onschadelijk te maken. Dat was qua kansen dan ook één van de laatste mogelijkheden voor de Zwollenaren. Technisch de bovenhand, maar qua effectiviteit liet het duidelijk te wensen over.

Slok op een borrel

Den Ham verdedigde gegroepeerd en gaf eigenlijk geen kans weg. Aan de andere kant was het Kevin Ruiterkamp die in een één op één situatie met doelman Bongers de paal trof, waar hij meer had verdiend. Na de pauze kwam Den Ham beter in het spel. De gevaarlijke linksbuiten Sierra Martinez was bij de Zwollenaren gewisseld en dat scheelde een slok op een borrel. Ruiterkamp had de beste mogelijkheden voor Den Ham. Een volley in de 49e minuut net naast en in de 50e minuut opnieuw een inzet op de paal.

Van richting veranderd

De Hammenaren waren ook zelf verantwoordelijk voor de openingstreffer van Be Quick’28. Een vrije trap vanaf de rechter cornervlag van Joost Veurink werd door de Zwolse verdediging weggewerkt. Veurink sprintte als een haas terug naar zijn verdedigende positie. Een schot van Eliam Mbinga werd door hem per ongeluk van richting veranderd, waarna de bal over doelman Ekkel in het Hammer doel caramboleerde. Toen dezelfde Veurink slechts vijf minuten later zijn tweede gele kaart opliep, was de strijd eigenlijk gestreden.

Toch wist Be Quick’28 op geen enkel moment het surplus aan technische vaardigheden om te zetten in kansen. Slechts ruim in blessuretijd moest het Hammer tiental zich gewonnen geven bij de 2-0 van Jarno van Essen, waarbij het Zwolse overtal eigenlijk via de eerste echte kans werd omgezet in een doelpunt. Hiermee verstevigde Be Quick’28 de derde plek in de competitie waarbij het gat met de Hammenaren op de vierde plek toch al acht punten bedraagt.