NKC '51

NKC ’51 speelt niet alleen tegen De Meeuwen, maar ook tegen de tijd

Zaterdag stond voor NKC ‘51 de zware thuiswedstrijd tegen KV De Meeuwen op het programma. In afgelopen seizoenen troffen beide ploegen elkaar geregeld waarin NKC ‘51 vaak de meerdere moest erkennen in De Meeuwen. Vooraf bezette De Meeuwen de koppositie met één punt meer en één meer gespeelde wedstrijd dan de Nijverdallers. Om mee te doen voor de eerste moest er dus gewonnen worden van De Meeuwen, het gevoel na de mooie overwinning op Wit-Blauw eerder in de competitie was goed bij NKC ‘51. Ditmaal stond de wedstrijd onder leiding van dhr. C. Visscher en dhr. M. Strating.

NKC ‘51 was gewaarschuwd voor het fanatisme dat De Meeuwen uitstraalt in het begin van de wedstrijd. Ondanks dat leek NKC ‘51 allesbehalve scherp en liet het zich overrompelen door De Meeuwen. Aanvallend werden er veel passfouten gemaakt en weinig kansen gecreëerd. Verdedigend oogde NKC ‘51 niet scherp wat resulteerde in 0-3 achterstand. NKC ‘51 wist zich daarna iets te herpakken en terug te komen tot 2-3, maar liet het initiatief weer bij De Meeuwen. Zij liepen uit naar 2-6. NKC ‘51 moest alle zeilen bijzetten om de voorsprong niet groter te laten worden. NKC ‘51 kon alleen mee scoren met de gasten uit Putten omdat het overwicht in het veld groot was. De Meeuwen leek de wedstrijd voor het rustsignaal al te beslissen (6-13), maar NKC ‘51 kon de schade nog enigszins beperken door in korte tijd driemaal te scoren. Er werd gerust met 9-13.

Na rust herhaalde de slechte beginfase van de Nijverdallers in de eerste helft zich. De korf werd niet gevonden en De Meeuwen leek zoals eerder in de wedstrijd de beslissende voorsprong te pakken. Na vijf minuten in de tweede helft liep NKC ‘51 tegen een 9-18 achterstand aan. De Meeuwen leek hiermee de overwinning in handen te hebben, hierdoor begon er een slordige fase voor de gasten uit Putten. De doelpuntenmachine stokte bij De Meeuwen, NKC ‘51 toonde veerkracht en kwam steeds beter in de wedstrijd. NKC ‘51 wist de voorsprong zelfs te verkleinen tot 18-20, maar speelde ook tegen de tijd. De achterstand bleek te groot om nog rechtgetrokken te worden. De slotfase was nog voor de Meeuwen, zij brachten de eindstand op 19-23.