Het Ravijn - Wim Buenk

Ravijndames uitgeschakeld in de Eredivisie Competitie, Ravijnheren spelen een dramatische tweede wedstrijd ondanks de behaalde 6 punten

De Nijverdalse waterpolodames zijn er het afgelopen weekend niet in geslaagd om ongeschonden de play-off wedstrijden om het kampioenschap van Nederland door te komen. Vrijdagavond verloor de ploeg van Wicher Diallo in Utrecht met 11-7 van UZSC. Zaterdagmiddag in de thuiswedstrijd in Het Ravijn waren de dames van UZSC met een nipte 7-8 overwinning te sterk voor de Nijverdallers. De competitie eindigt hierdoor voor de damesploeg. Maar ze zijn nog niet klaar. Over vier weken wacht de strijd om de KNZB beker. Daar worden nu alle pijlen op gericht.

Foto: Wim Buenk

De waterpolo heren van het Ravijn, kenden twee verschillende wedstrijden, tegen Polar Bears en ZPB H&L Productions. Beide wedstrijden werden weliswaar gewonnen, waardoor het een 6 punten weekend werd voor de Nijverdalse heren. Maar met name de wedstrijd tegen ZPB kende een dramatisch verloop, waardoor trainer-coach Zeno Reuten er na afloop nauwelijks nog worden aan vuil wilde maken. Een stevig potje huiswerk dus voor de Nijverdalse herenselectie.

Dames 1

De uitwedstrijd vrijdagavond in Utrecht kende volgens woordvoerster Laura Boerdam sterk aanvallende acties, maar werden die niet beloond met een doelpunt. Verdedigend hielden de dames zich aan de gemaakte afspraken en werd de contra aanval er goed uitgehaald. Zaterdag hebben ze er hard voor gevochten volgens trainer-coach Wicher Diallo: “Ik vond het een goede wedstrijd. UZSC was cooler in de afronding. Vrijdagavond ging het ook niet goed in de afronding van de kansen. We balen wel dat de competitie nu voor ons klaar is. Had niet gehoeven. Nu gaan we ons opmaken voor de strijd om de KNZB beker. (over vier weken). We zijn dus nog niet klaar”.

Heren 1

Over de wedstrijd zaterdagmiddag tegen Polar Bears was herencoach Zeno Reuten heel goed te spreken. Over die van zondag tegen ZPB zoals gememoreerd stukken minder tot niet. Over Polar Bears: “We hebben verdedigend goed gespeeld. Daardoor hadden we voor het eerst de wedstrijd goed onder controle. Job van As keepte een goede wedstrijd”. Zondagmiddag moeten we daar tegen ZPB een goed vervolg aan geven.

We gaan proberen derde van Nederland te worden. Dat is goed voor een uitgangspositie in de Play-Off. De komende wedstrijden zijn daarom dus belangrijk. We hebben nog een zware uitwedstrijd tegen ZV De Zaan. Daarna moet alles gewonnen worden”. Zondagmiddag tegen ZPB, kende de wedstrijd volgens Reuten een dramatisch verloop. Hij wilde er na afloop van de wedstrijd dan ook niet te veel woorden aan vuil maken. “We passen ons aan aan het tempo van de tegenstander. ZPB vecht voor hun punten en wij gaan hierin mee. Het was gewoon slecht! Klaar! Zo wordt je géén landskampioen”, was zijn laatste conclusie.

Wedstrijden Heren 1

Zaterdag 12 maart moet de formatie van Zeno Reuten in Eindhoven in het Pieter van den Hoogenband bad aantreden voor een wedstrijd tegen PSV. Deze wedstrijd begint om 20:55 uur. Maandagavond! 14 maart speelt heren 1 thuis een inhaalwedstrijd tegen ZV De Ham uit Krommenie. Deze wedstrijd in zwembad Het Ravijn begint om 21:00 uur.

Statistieken Dames 1

Vrijdag 4 maart 2022:
Utrecht: Zwembad Krommerijn:
Dames 1 UZSC-Het Ravijn: 11-7
Periodestanden: 4-3, 7-4, 9-4 , 11-7

Doelpunten: Nina Scholten, 2x Lieke Schokker 2x, Margreet ter Schure 1x, Pien Gorter 1x en Suzan de Vries 1x

Zaterdag 5 maart 2022:
Zwembad Het Ravijn
Dames 1 Het Ravijn-UZSC: 7-8
Periodestanden: 2-0, 4-3 (2-3), 4-6(0-3), 7-8(3-2).

Doelpunten Het Ravijn: Charlotte Coes-Mensink: 3x, Lieke Schokker-Klaassen 2x, Nina Scholten 1x, Kari Ankone 1x.
Doelpunten UZSC: Sam Jutte 4x, Esther Scheij 3x, Hanna Hogervorst 1x.

Statistieken heren

Zwembad Het Ravijn Nijverdal
Zaterdag 5 maart 2022:
Het Ravijn-Polar Bears: 13-7.
Periodestanden: 5-1, 6-4 (1-3), 9-5 (3-1) 13-7 (4-2).
Doelpunten Het Ravijn: Emiel Wouters 5x, Yoran Loos 3x, Lars Gottemaker 2x, Jorn Muller 1x, Ivar Ivar Schilstra 1x, Thijmen Karel 1x.
Doelpunten Polar Bears: Sam Kunz 2x, Kas te Riele 2x, Guus Wolfswinkel 1x, Sander Roels 1x, Tijn Slings 1x.

Zondagmiddag 6 maart 2022:
Zwembad Het Ravijn.
Heren 1: Het Ravijn-ZPB H&L Productions: 18-15.
Periodestanden: 6-3, 10-8 (4-5), 14-12 (4-4), 18-15 (4-3)
Doelpunten Het Ravijn: Yoran Loos 6x, Bas ter Brake 4x, Jorrit Aanstoot 2x, Jorn Muller 2x, Emiel Wouters 2x, Lars Gottemaker 2x.
Doelpunten ZPB H&L Productions: Petar Filipovic 4x, Ton van der Velden 3x, Onno Kuller 2x, Kevin van Baarle 2x, Sven Silvis 1x, Tom van der Veen 1x, Michael de Kreek 1x, Marco Booy 1x.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer