Rivo Rijssen

Rivo wint in de groene hel van het noorden

Op zaterdag 5 februari om 19.30 ‘s avonds stond de wedstrijd tegen de groene studenten gepland in Groningen. Vooraf beloofde dit al een hectische pot te worden met het altijd zo roerige studenten publiek. De dames werden hier door Patrick en Sander op voorbereid. Ga in de sfeer mee, zeker niet tegen in en vooral: geniet ervan!

Foto: Jan van den Noort

Rivo begon de wedstrijd met een aantal wijzigingen ten opzichte van de standaard. Libero Annemiek de Bruin was er niet bij waardoor Kim Borkent in de basis mocht beginnen. Verder stonden ook Lina Hanstede en Stephanie de Bruin in de basis. Rivo kwam sterk uit de startblokken. Veel servicedruk (van onder andere Lina, Stephanie en Suzan Agterberg), uitstekende blokkering van Maaike Wolves, het juist uitvoeren van opdrachten door o.a. Famke Zomer en een goed spelende Kim zette al snel een mooie voorsprong op het scorebord waardoor het thuispubliek nog niet veel van zich liet horen. Rivo was tot 9-18 duidelijk de beter spelende ploeg. Daarna kwam Veracles iets beter in hun spel en liet het publiek zich meer en meer horen. Het gat was te groot en Rivo pakte de set met 16-25. Het leek alsof het bij Veracles ook wat ontbrak aan wedstrijdritme omdat dit pas de eerste competitiewedstrijd was in 2022 voor de Groningse studentenploeg. Wel speelden ze eind januari nog twee wedstrijden in de beker.

Bij de start van de tweede set was het al snel duidelijk dat beide teams in de rally ontzettend aan elkaar gewaagd waren. Er werd aan beide kanten van het net sterk verdedigd. Vanaf de tribune werd er alles aan gedaan om de dames uit Rijssen gek te maken, maar die lieten zich niet van hun stuk brengen. Met Maud Timmerman aan serve wist Rivo het eerste gaatje te slaan (6-10) en tot 16-20 bleef dit gat bestaan. Daarna kwam Rivo wat in de problemen. Door een aantal onnodige passfouten en onbenutte kansen kwam Veracles op 21-21. Susan Schepers en daarna Floortje van Losser kwamen erin op de passer/loper positie en het bleef stuivertje wisselen, Veracles kwam zelfs op setpoint (25-24), maar Rivo bezweek niet onder de druk van de tegenstander en 7e man en wist alsnog de set met 25-27 binnen te halen. Erg knap voor de nog zo jonge ploeg en hiermee was ook het eerste wedstrijdpunt binnen maar dit smaakte natuurlijk naar meer.
De derde set werd er net als in set 1 en 2 gestart met de basis: Suzan, Lina, Maaike, Stephanie, Famke, Maud en Kim op Libero. In deze set kwam Rivo niet aan hun niveau. Meteen vanaf het begin liep Veracles uit naar 5-10. Met nog een kleine tegenstribbeling op serve van Suzan na was Veracles heer en meester. Ook toegepaste wissels en time-outs konden hier geen verandering in brengen. Vanaf een stand van 11-9 wist de thuisploeg door te denderen naar de setwinst, 25-12. Naast dat Rivo geen antwoord had op de buitenaanval van Veracles speelde ook het publiek hierin zeker een rol waar de ploeg uit Rijssen zich toch een beetje gek liet maken.

De vierde set was er eentje om in te lijsten. Er werd aan beide kanten hard gevochten om elk punt. Het publiek, onder invloed van een biertje meer, liet op een sportieve manier goed van zich horen met een ruim assortiment aan liedjes. De sfeer leek soms zelfs een beetje op die van een finale darts, alleen juichten ze niet voor de groen geklede Michael van Gerwen maar voor de groene thuisploeg. De hele set ging gelijk op maar op het eind sloeg Rivo een beslissend gaatje. Op serve van Susan Schepers (24-21) wist Rivo het af te maken en pakte de volledige 3 punten.

Voor Rivo was dit na twee keer verlies tegen Veracles (competitie en beker) en de uitmuntende sfeer op de ACLO één van de mooiste wedstrijden van het seizoen. Een groot deel van het team heeft in het veld gestaan en de speelsters langs de kant hebben ook 100% gegeven om wat tegengeluid te bieden. Een echte teamprestatie. Een kleine impressie van de sfeer is wel op zijn plaats als bedankje voor het publiek.

Volgende week speelt Rivo uit tegen Dynamo Tubbergen waar het om een plek in de ranglijst gaat. Nu er niks anders meer op het spel staat belooft dat een mooie wedstrijd te worden waarin beide ploegen behalve ‘eer’ niks meer hebben te verliezen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer