Het masker van Thijs Goossen: MVV ’29 doelman kon dankzij crowdfunding gewoon keepen

Zondag treft MVV ’29 het eerste elftal van Avanti Wilskracht. Voor de ploeg uit Harbrinkhoek alweer de vijfde wedstrijd sinds de hervatting van de competitie, voor doelman Thijs Goossen het vierde duel zonder zijn masker. Vlak voor de onderbreking van de competitie brak Goossen, in de slotfase van de wedstrijd tegen VV Reutum, zijn neus. Met een sportmasker ter bescherming stond de keeper twee weken later gewoon weer onder de lat.  

Het was even schrikken voor Thijs Goossen, toen hij op 7 november tijdens het duel met VV Reutum zijn neus brak. Om snel weer terug te keren onder de lat was er een sportmasker nodig. Ter bekostiging startte zijn vader een crowdfunding. Met de inzameling werd van de uiteindelijk benodigde 1205 euro maar liefst 722 euro opgehaald. “Kort na de start was er al 200 euro gedoneerd.”

Hij kopte mijn neus

Op 7 november gingen Goossen en MVV ’29 op bezoek bij VV Reutum. Zwaarbevochten werd de plaatselijke VV met 0-1 verslagen. Na 70 minuten spelen viel Cas Oude Avenhuis geblesseerd uit. Omdat de ploeg uit Habrinkhoek alle wissels al had ingezet, moest de voorsprong met tien man over de streep worden getrokken. “De wedstrijd duurde nog vijf minuten”, vertelt Thijs Goossen. “De bal kwam voor, en ik dacht: die heb ik. Dus ik schreeuw ‘los!’, terwijl ik de bal weg boks. De tegenstander wilde de bal koppen. Maar hij kopte mijn neus”, lacht Goossen.

Adrenaline

De doelman keepte duel uit met een watje in zijn neus. “De adrenaline zat er nog goed in, dus dat ging prima. En we wonnen de wedstrijd, dus iedereen blij.” Maar voor Thijs Goossen leek er na afloop toch iets niet goed te zitten. Letterlijk en figuurlijk. “Volgens mij staat er toch iets scheef, dacht ik toen. Dus heb ik maar meteen mijn tas gepakt om naar de eerste hulp te gaan.” Door de zwellingen kon er niet direct worden vastgesteld of Goossen zijn neus gebroken was, maar een latere afspraak bij de KNO-arts wees uit dat dat op twee plekken het geval was.

Ik kon de helft nog niet eens zien

Met voor de club uit Harbrinkhoek een inhaal- en bekerronde op de planning, kwam Thijs Goossen een week niet in actie. Voor een CALO-student komt een neusbreuk in ieder geval bijzonder ongelegen, maar op school redde de keeper zich naar eigen zeggen prima. Onder de lat bij MVV ’29 was dat een moeilijker verhaal. Op dinsdag trainde Goossen nog niet mee, op donderdag probeerde hij het met een nog aanwezig masker. “Dat had ik eigenlijk al getest”, zegt Thijs Goossen. “Maar daarmee kon ik de helft nog niet eens zien.”

Crowdfunding

Vader Goossen besloot een crowdfunding in het leven te roepen. Die bleek succesvol. “Dat liep heel snel. Toen we hem nog maar net hadden geplaatst, zei mijn vader dat ik eens moest komen kijken. Er was al 200 euro ingezameld.” Voor het masker beek 1205 euro nodig te zijn, waarvan er maar liefst 722 euro werd ingezameld. Omdat het twee of drie dagen zou duren om het masker te maken, en het inmiddels woensdag was, reed Thijs Goossen na het maken van zijn afspraak zo snel mogelijk naar Waalwijk om het op te laten meten. “Na mijn stage ben ik er direct naartoe gegaan.”

Zo was het op maat gemaakte sportmasker op zaterdagochtend klaar. Met Dordrecht en Maastricht als enige andere opties mocht Goossen weer naar Waalwijk. Maar dat zou de doelman niet uitmaken, hij was vooral blij met de gulle giften van alle donateurs. Het masker mocht wat kosten, maar dat was het waard. “Het is altijd de vraag: ‘Gaat die goed zitten, of niet?’, en dat was zeker het geval. Ik kon zonder angst de wedstrijden in.”

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer