NEO geeft Lemelerveld geen kans en wint met 3-1

NEO heeft middels een prima wedstrijd in Lemelerveld de koppositie weer overgenomen in de 2e Klasse J. Een doordeweekse wedstrijd, wellicht op natuurgras, levert altijd wat onzekere gevoelens op vooraf. Uiteindelijk werd het duel toch op kunstgras gespeeld, omdat het licht op het geplande veld haperde.

Zonder Frank Valley en Mauro Lohuis maakte NEO vanaf de start duidelijk wat de bedoelingen waren. Net als tegen Achilles meteen druk zettend, hoog baltempo met veel lopende mensen. Het regende dan ook kansen vanaf de aftrap. Een opsomming: Wessel Bom test na drie minuten de doelman voor de eerste keer, na acht minuten krult Jochem Stam de bal nest naast en even later raakt Stef Rompelaar van dichtbij de Lemelerveld-goalie.

Verdiende openingstreffer

Na een klein kwartier twee mogelijkheden voor de thuisclub. Een eerste schot was nog een simpele prooi voor Thijs Terhalle, maar direct daarna een enorme kans voor Lemelerveld. De grote spits kwam oog in oog met Terhalle die met een uitschuifbaar been prachtig redding kon brengen. Na een kwartier de verdiende openingstreffer. Ron Spoler bediende met buitenkant rechts Max Brunninkhuis die vanuit een onmogelijke hoek raak schoot: 0-1. De volgende twee kansen waren voor Stef Rompelaar. Eerst schoot hij, na een hoekschop, uit de draai over en even later gebruikte hij zijn lichaam goed om vervolgens rakelings naast te schieten.

Dubieuze situatie

Nadat Lemelerveld voor de pauze nog een mooie aanval in petto had die met een wild schot werd afgerond ontstond er rond het half uur een dubieuze situatie. Een dieptepass op Ron Spoler leek een goal op te leveren ware het niet dat doelman Ramaker de bal buiten het strafschopgebied met zijn handen keerde. Scheidsrechter Blok wachtte even het voordeel af, maar toen dat niets opleverde floot hij alsnog voor hands. Dat had volgens de letter der wet wellicht tevens een rode kaart op moeten leveren.

In het slot

Tot de rust nog een paar kansen voor NEO. Een paar strakke voorzetten die niets opleverden, Max Brunninkhuis schoot net over en het slotakkoord was voor Wessel Bom die uit een hoekschop van dichtbij tegen Ramaker kopte. De 0-1 bij rust was wat kansen betreft derhalve veel te laag. Een domper was de hamstringblessure die Coen ten Tusscher vlak voor de onderbreking opliep. Frank Valley verving hem na de thee. Na de pauze begon NEO even erg slap en Lemelerveld kreeg zelfs een aardige schotkans die over gemikt werd. Na ruim vijf minuten gooide NEO de wedstrijd eigenlijk in het slot. Een snelle aanval over links leverde een voorzet van Wessel Bom op Stef Rompelaar op die de bal teruglegde op Max Brunninkhuis. Diens schot werd nog gered, maar de rebound was een prooi voor Rick ten Tusscher: 0-2.

Een goal, en wat voor een

Lemelerveld leek het hoofd in de schoot gelegd te hebben en de ploeg had nog nauwelijks aanvallende intenties. NEO bleef daarentegen scherp en gevarieerd over beide vleugels aanvallen. Een goal van Stef Rompelaar werd nog afgekeurd, de ingevallen Bram Rikhof raakte de paal en ook Mats Velner en Rick ten Tusscher waren dicht bij een goal. Toch werd er nog een derde goal gemaakt, en wat voor een. Een Lemelerveld-ingooi op de helft van NEO kwam via Frank Valley en Rick ten Tusscher terecht bij Stef Rompelaar. De rest verliep in een moordend tempo. Stef bediende Ron Spoler, die op zijn beurt Kevin Roesink aan het werk zette. Rompelaar was inmiddels voor het doel gearriveerd en hij rondde de voorzet van Roesink simpel af.

Een klein smetje voor NEO was de 1-3 die in blessuretijd viel. Niet scherp verdedigen leverde de fraaie goal op van Jordy Lugtenberg.