De Tukkers wint eenvoudig van laagvlieger UDI

Het eerste elftal van De Tukkers speelde afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen laagvlieger UDI. Het werd een makkelijke middag voor de Albergenaren, want de gasten uit Enschede werden met 6-2 verslagen.

In de openingsfase had De Tukkers al meteen de leiding kunnen pakken. Kjell Huisman werd aangespeeld in het strafschopgebied en legde goed terug op Tymo Schär. Zijn inzet spatte uiteen op de lat. De thuisploeg had de overhand en kreeg in het eerste halfuur diverse kansen om op voorsprong te komen. Thijs Leemhuis schoot over en Joep Egberink had even later de bal voor het intikken, maar raakte die verkeerd.

Snel

De gasten uit Enschede werden voor het eerst gevaarlijk in de 25e minuut. Doelman Wessel Ubbink wist een afstandsschot prachtig te kruising te tikken. Het was Thijs Leemhuis die De Tukkers op voorsprong schoot. Tymo Schär blokkeerde de bal op de rand van het strafschopgebied, waardoor het leer voor de voeten kwam van Leemhuis. Hij schoot ineens en via een hoofd van een speler van UDI ging de bal binnen: 1-0. Daarna ging het snel, want een paar minuten later verdubbelde Kjell Huisman de score na een afgemeten steekpass van Joep Egberink: 2-0. De 3-0 viel vijf minuten later. Tim Haarhuis wist Sjoerd Visschedijk te bereiken. Visschedijk draaide goed weg en schoot raak.

Tempo omlaag

Mitchell Zephat deed names UDI nog wat terug in de slotminuut van de eerste helft. Wessel Ubbink wist in eerste instantie nog te redden, maar was in de rebound kansloos op zijn inzet: 3-1. Één minuut later was het alweer 4-1. Tim Haarhuis tikte breed op Kjell Huisman die vervolgens simpel binnen kon tikken. In de tweede helft ging het tempo wat omlaag en probeerde UDI de schade te beperken. Na een uur spelen bracht Sjoerd Visschedijk de stand op 5-1. De voorassist kwam op de naam van Tim Haarhuis, die Mart van der Heiden de diepte instuurde. Van der Heiden hield het overzicht, waardoor de meegelopen Visschedijk kon scoren. Twee minuten later was Visschedijk scherp bij een te korte terugspeelbal: 6-1.

In het restant waren er nog kansen voor Tim Haarhuis en Robin Eidhof. Het schot van Haarhuis werd gekeerd door de doelman en Robin Eidhof raakte de paal. UDI wist tien minuten voor tijd nog de 6-2 te maken. Een lage voorzet vanaf de rechterkant werd bij de tweede paal door de aanvaller van UDI binnengeschoten. Aanstaande donderdag speelt De Tukkers 1 de inhaalwedstrijd tegen DSVD 1. De aftrap op Sportpark ‘T Loarkamp is om 20.00 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer