Den Ham verliest van Hulzense Boys

Op sportpark De Rohorst speelde Den Ham de streekderby tegen Hulzense Boys. Na de rust moest worden toegezien hoe de roodwitten de drie punten meenamen: 2-3.

De gasten hadden een superstart. Al in de tweede minuut scoorde Sander Kamphuis met een verwoestende uithaal binnen de zestien. De thuisploeg was niet uit het veld geslagen en binnen no-time werd de gelijkmaker door Nick Buitenhuis binnengeschoten. Hij reageerde attent op een voorzet van Kevin Ruiterkamp, die door de rood-witte defensie niet goed werd verwerkt.

Geweldig doelpunt

Na dit spectaculaire begin had Hulzense Boys het meeste balbezit en koos Den Ham haar momenten. Luuk Kuiper kreeg halverwege de eerste helft een kans om doelman Patrick Loohuis te verschalken, maar zijn schot miste overtuiging. Even later was Kuiper wel de gevierde man, en hoe. Van 25 meter afstand poeierde hij de bal hoog in de touwen, een geweldig doelpunt. Hulzense Boys ging natuurlijk op jacht naar de gelijkmaker maar kon in het restant van het eerste bedrijf het juiste recept niet vinden.

Feilloos in de kruising

Dit veranderde duidelijk na de thee. In de eerste vijf minuten leek het Hammer doel wel een schiettent en een handvol reddingen hadden de blauwwitten nodig om de voorsprong vast te houden. Hierna bleven de gasten dominant met mooie combinaties en voorzetten. Dat de gelijkmaker in de lucht hing, daar was vriend en vijand het over eens. Het duurde toch nog tot de 74e minuut voordat de verdiende 2-2 viel. Een vrije trap net buiten de zestien werd door Sander Blok feilloos in de kruising geschoten.

Het team van Walter Weghorst vocht in het laatste kwartier als leeuwen om in ieder geval een punt aan het duel over te houden, maar moest toch toezien hoe Casper van der Veen de 2-3 scoorde. Het slotoffensief van de thuisploeg met jeugdspeler Jurgen Jaspers leverde niet het gewenste resultaat op terwijl Hulzense Boys in de slotseconden nog op de lat schoot.